Το Ελληνικό Πρωινό του Πόρου στην HORECA

Α Decrease font Enlarge font
Το Ελληνικό Πρωινό του Πόρου στην HORECA

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ του ΠΟΡΟΥ στα πλαίσια της Έκθεσης HORECA 2018 από τον Εμπορικό Επαγγελματικό Σύλλογο Πόρου και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας το τετραήμερο 9-12 Φεβρουαρίου. Πλήθος επαγγελματιών κατέκλυσαν το περίπτερο του «Ελληνικού Πρωινού», όπου παρουσιάστηκε τη Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 11πμ το πρότυπο πρωινό του Πόρου, από μια εξαιρετική ομάδα Σέφ, Μαγείρων, Παραγωγών και εθελοντών με μια πανδαισία γεύσεων και χρωμάτων από τα προιόντα του τόπου μας. 

 Κατά την εισαγωγική ομιλία του στην εκδήλωση για τον Πόρο, ο εμπνευστής του Ελληνικού Πρωινού, κ. Γιώργος Πίττας, αναφέρθηκε στην σημασία που έχει η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό μέσω της συγκεκριμένης δράσης του Ξ.Ε.Ε και τη δυναμική που ο ίδιος διαπίστωσε πως έχει η Γαστρονομία του Πόρου. Ο επικεφαλής της αποστολής του Πόρου και Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.Π. κ. Δημήτρης Συξέρης τόνισε την Στρατηγική επιλογή του Συλλόγου για την ανάδειξη της Γαστρονομικής ταυτότητας του Πόρου, καθώς τα ποιοτικά προϊόντα και οι μοναδικές γεύσεις της περιοχής Πόρου-Τροιζηνίας-Μεθάνων θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του Γαστρονομικού & Βιωματικού Τουρισμού που είναι η κυρίαρχη τάση της Τουριστικής Βιομηχανίας. Την εκδήλωση κάλυψαν αρκετά τηλεοπτικά κανάλια μεταξύ των οποίων το STAR CHANNEL, η ΕΡΤ, το EXTRA κλπ, ενώ θα δημιουργηθεί προωθητικό υλικό για τα Social Media που ετοιμάζει η Domenica Productions για τον Ε.Ε.Σ.Π. 

 Τις εντυπώσεις των επισκεπτών έκλεψε η μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών και πρωτότυπων πιάτων και ποιοτικών προϊόντων, που προετοίμασαν και παρουσίασαν 5 Ποριώτες ειδικοί της Γαστρονομίας μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Ε.Ε.Σ.Π. κ. Παντελή Κουνέλη: Οι Μαγείρισσες Κατερίνα Σακελλίου και Χρύσα Τζανετοπούλου, ο Σεφ Άλεξ Παπαδόπουλος και οι Αρxιμάγειροι του Chef Club of Greece Νίκος Κουρούπης-Αγάλου και Αποστόλης Τσίκης, 

 Τα μοναδικά Αμυγδαλωτά Πόρου, η Λεμονάδα Λεμονοδάσους, το προζυμένιο ψωμί, τα διάφορα είδη από παξιμάδια και κριτσίνια Καλλονής, το μυρωδάτο κέικ λεμόνι, η ποριώτικη πορτοκαλόπιτα, τα «ποριώτικα καγιανά» με χωριάτικα λουκάνικα, τα μοναδικά τυριά τραχειάς, οι παραδοσιακές δίπλες πόρου και μεθάνων , αμέτρητα γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες, παραδοσιακά λικέρ και μοντέρνες ρετσίνες,ρίγανη και γαλετάκι μεθάνων, βιολογικά φρούτα, λαχανικά τροιζηνίας και αλόη μεθάνων και πολλές πίτες ήταν μερικά από τα πολλά υπέροχα προιόντα που είχαν την ευκαιρία να γευτούν οι επισκέπτες. Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, το Δ.Σ του Ε.Ε.Σ.Π. παρέδωσε τοπικά προιόντα στον εκπρόσωπο του «Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Ανδρέα Καλλιάνο για τις ανάγκες των παιδιών που στηρίζει ο Οργανισμός.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π οφείλει να ευχαριστήσει δημοσίως όλους όσους συνέβαλλαν αφιλοκερδώς στην εξαιρετικά επιτυχημένη αυτή δράση, προαναγγέλοντας ταυτόχρονα νέες δυναμικότερες δράσεις εξωστρέφειας:

1. ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΔΑΓΚΛΗ (Αμυγδαλωτά Πόρου, Λικέρ Λεμονιού, Γλυκά Κουταλιού)

2. ΦΟΥΡΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ (Αρτοσκευάσματα Καλλονής, Παραδοσιακά Γλυκά Τροιζηνίας, Παστέλι Καλλονής, Δίπλες Πόρου)

3."ΛΕΜΟΝΟΔΑΣΟΣ"/Δ.ΒΛΑΧΟΣ(Λεμονάδα από λεμόνια Λεμονοδάσους, Παραδοσιακό Γιαούρτι Τροιζηνίας, Γλυκά κουταλιού, Μαρμελάδες)

4. ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΡΟΥΣΣΟΥ (Χειροποίητα Χωριάτικα Λουκάνικα Πόρου, Τυριά Τραχειάς)

5. ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΥΛΟΥ (Χειροποίητα Χωριάτικα Λουκάνικα Πόρου)

6. ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΚΟΥΛΗ (Χειροποίητα Χωριάτικα Λουκάνικα Πόρου)

7. ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΜΠΑΚΑΣ (Μέλι Ανθέων, Μέλι Πορτοκάλι και Γύρη από τον Πόρο και την Τροιζηνία)

8. ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ."ΕΝ ΜΕΘΑΝΟΙΣ" (Ελιές Τροιζηνίας, Κιούρλιες Τροιζηνίας, Γαλετάκι Μεθάνων, Ρίγανη Μεθάνων, Λικέρ από Ρόδι και Περγαμόντο Μεθάνων) 

9.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΡΟΥ "Η ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ" (Λεμοντσέλο Πόρου, Γλυκά Κουταλιού από το Λεμονοδάσος, Μαρμελάδες με φρούτα Πόρου και Τροιζηνίας) 

10. ΠΟΡΟΥ ΑΜΠΕΛΟΣ (Κρασιά, Αλκοολούχα Ποτά, Χυμοί, Ελαιόλαδο με λεμόνι)

11. ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΡΩΝΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΒΕΣΣΑΛΑ (Χειροποίητα σολοκατάκια με φέτα και μυρωδικά, Χειροποίητες Σοκολάτες με μυρωδικά της περιοχής) 

12. ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΓΗ/ Ι.ΜΕΛΛΟΣ (Βιολογικά Φρούτα και Λαχανικά Τροιζηνίας)

13. ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΚΟΥΤΟΥΖΗΣ (Ελαιόλαδο ΠΟΠ Τροιζηνίας)

14. ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΜΠΑΚΑΣ (Ελαιόλαδο ΠΟΠ Τροιζηνίας)

15. BEST OLIVE (Χυμοί Αλόης Μεθάνων)

16. ΦΟΥΡΝΟΣ ΚΑΠΕΛΟΥ (Ψωμί Τροιζηνίας)

17. ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΠΑΛΤΑΣ - ΦΥΤΡΑΣ (Ψωμί Τροιζηνίας)

18. ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ ΤΡΑΧΕΙΑΣ (Διάφορα Παραδοσιακά Τυριά Τραχειάς)

 ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ - ΣΕΦ

19. Χρύσα Τζανετοπούλου

20. Άλεξ Παπαδόπουλος

21. Κατερίνα Σακελλίου

22. Αποστόλης Τσίκης

23. Νίκος Κουρούπης- Αγάλου

24. Γιάννης Καπασάκης

25. Παντελής Κουνέλης 

 

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ

26. Βιβή Βλαχοδήμου

27. Έφη Ταλιούρα

28. Τάσος Φιακάς (Εκπρόσωπος της ΕΤΑΠ Δήμου Πόρου και υπεύθυνος του Poros Island My Guide)

29. Ιάκωβος Παπαδόπουλος

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό του Δήμου Πόρου και του Κοινού Τουριστικού Οδηγού του Δήμου Πόρου και του Ε.Ε.Σ.Π. Poros Island My Guide.

 

  1. 19/02 11:17

    Τουριστικά Καταλύματα: 3 αλλαγές στο φόρο διαμονής για λιγότερο γραφειοκρατία

  2. 19/02 11:10

    Νέα διεθνή βραβεία ταξιδιωτών βίντεο στο Λας Βέγκας

  3. 19/02 11:01

    EOT: Πρόγραμμα συνδιαφήμισης 3 εκατ. ευρώ με TUI και Τhomas Cook

  4. 19/02 10:59

    Αναβάθμιση υποδομών κάμπινγκ στη Σαμοθράκη

  5. 19/02 10:51

    Χερσόνησος: Αποκλειστική συμμετοχή της Ελλάδας στα Roadshow του TEZ TOURS

  6. 18/02 10:48

    Ο εναλλακτικός τουρισμός της Κρήτης σε έκθεση του Μονάχου

  7. 18/02 10:10

    Ανάδειξη ιαματικών πηγών σε Χίο και Λήμνο

  8. 18/02 10:08

    Νέες τουριστικές κατοικίες σε Χαλκιδική και Θάσο

  9. 18/02 10:05

    Αποφάσεις για καταφύγια σκαφών σε Θάσο, Χαλκιδική και Χαλκίδα

  10. 17/02 10:19

    Ποιες ειδικότητες υπαλλήλων ζητούνται από ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις

  11. 17/02 10:15

    Αποφάσεις για ξενοδοχεία και τουριστικές επαύλεις

  12. 17/02 10:01

    Οι μισθοί των σερβιτόρων στα ξενοδοχεία της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας

  13. 17/02 09:55

    43 χρόνια Vernicos Yachts- Γ.Βερνίκος: Αλλαγές στο μάρκετινγκ του γιώτινγκ

  14. 17/02 09:40

    Κ.Μαρινάκος: Πρωτοβουλία για ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη

  15. 16/02 16:31

    ΕΞ Ν. Μαγνησίας: Σύγχυση για την είσπραξη του φόρου διαμονής στον Κοινωνικό Τουρισμό

  16. 16/02 16:26

    Η Θεσσαλονίκη στο National Geographic Food ως η ελληνική πρωτεύουσα της γαστρονομίας

  17. 16/02 15:48

    Airbnb: Νέο προϊόν με σπίτια που θυμίζουν ξενοδοχεία για εύρωστους ταξιδιώτες

  18. 16/02 15:12

    H Premium Brands στην έκθεση HORECA 2018

  19. 16/02 14:53

    Απονεμήθηκαν τα Responsible Business Awards 2018

  20. 16/02 12:03

    CNT: 3 ελληνικά στα καλύτερα παραθαλάσσια μπουτίκ ξενοδοχεία στην Ευρώπη

  21. 16/02 11:51

    Τα 10 πιο χλιδάτα διαμερίσματα στην Airbnb για τους λάτρεις της πολυτέλειας

  22. 16/02 11:50

    Η Ryanair άλλαξε τη σύνθεση των τουριστών στα Χανιά- ποιο είναι το προφίλ τους

  23. 16/02 11:14

    Θεσσαλονίκη επιλέγουν οι Ισραηλινοί τουρίστες

  24. 16/02 10:36

    ΣΕΤΕ: Συναντήσεις στις Βρυξέλλες με επιτρόπους

  25. 16/02 10:23

    Ευρωπαϊκός τουρισμός: Ισχυρή ανάπτυξη στις τουριστικές μισθώσεις σπιτιών μέχρι το 2022

  26. 16/02 09:43

    Δυο κλαμπ σε Μύκονο και Ρόδο στα 100 καλύτερα στο κόσμο

  27. 16/02 09:37

    Nέο Καταδυτικό Πάρκο στα Χανιά

  28. 16/02 09:32

    Μαρίνα 1.000 σκαφών με ξενοδοχείο στο Ηράκλειο

  29. 16/02 09:31

    Δήμος Καλαμαριάς: Διαγωνισμός για την πλαζ Αρετσούς

  30. 16/02 09:22

    Δήμος Εορδαίας: Δύο νέοι οικισμοί με χρήσεις και για ξενοδοχεία

  31. 16/02 09:18

    O κ. Γ.Τζιάλλας στο ξενοδοχειακό φόρουμ Adria Tourism

  32. 16/02 01:18

    Εξειδίκευση στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό ξενοδοχείων από την Καυκάς ΑΕ (video)

  33. 15/02 19:53

    Λύσεις της HP για την εξοικονόμηση πόρων στις τουριστικές επιχειρήσεις (video)

  34. 15/02 16:55

    H Nelios γιορτάζει τα 10 χρόνια της

  35. 15/02 16:54

    Η Marketing Greece επίσημη προσκεκλημένη στο Συνέδριο του ΠΑΣΥΞΕ

  36. 15/02 16:47

    Κυπριακός τουρισμός: H Λάρνακα αναβαθμίζει αισθητικά κεντρικά κτίρια

  37. 15/02 16:13

    Ζάκυνθος: Συνάντηση του δημάρχου με τη Fraport για το αεροδρόμιο

  38. 15/02 16:00

    Τουρισμός: 980 επιπλέον επενδυτικά σχέδια στο ΕΣΠΑ ενίσχυσης ΜμΕ (πίνακας)

  39. 15/02 15:45

    Στην Platinum τα ευρωπαϊκά brand ενοικίασης κατοικιών της Wyndham

  40. 15/02 15:43

    Τεράστιο κι αναξιοποίητο το κεφάλαιο του Συνεδριακού Τουρισμού στην Ελλάδα

  41. 15/02 15:27

    Στα Aria Hotels περνά το Fileas Art Hotel στα Χανιά

  42. 15/02 15:06

    Γερμανικός τουρισμός: Υποχωρεί η Ισπανία, ανεβαίνουν Τουρκία, Αίγυπτος και Ελλάδα

  43. 15/02 14:13

    Σκάνδαλο δωροδοκίας από την αλυσίδα RIU στο Μαϊάμι

  44. 15/02 13:41

    Αγροδιατροφική Σύμπραξη Ν. Αιγαίου: Έως 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις συμμετοχής

  45. 15/02 13:36

    To αεροδρόμιο Ιωαννίνων θα παρέχει καύσιμα στις πτήσεις από αύριο

  46. 15/02 13:13

    Πάρκο με υποδομές πολιτισμού και αναψυχής στο Καστράκι Δαπετσώνας

  47. 15/02 12:52

    Η Μύκονος στους 10 καλύτερους προορισμούς για σόλο ταξίδια των γυναικών

  48. 15/02 12:04

    Θαλάσσιος τουρισμός: Στις 16 Μαρτίου η έκθεση Boat & Fishing Show

  49. 15/02 11:58

    Επιτροπή στη Βουλή για τη δημόσια υγεία στα νησιά ζητεί ο Μ. Κόνσολας

  50. 15/02 11:54

    TUI: Άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο TUI Blue στην Πορτογαλία- 3 νέα το 2018

  51. 15/02 11:40

    Περιφέρεια Αττικής: Φιλοξενία δημοσιογράφων και τουριστικών επαγγελματιών

  52. 15/02 11:24

    Οινικός τουρισμός: Έρευνα της Ε.Ξ. Δράμας

  53. 15/02 11:21

    Πού ταξίδεψαν το 2017 οι Ρώσοι τουρίστες

  54. 15/02 11:18

    To Eλληνικό Πρωινό της Πρέβεζας στην HORECA 2018

  55. 15/02 11:10

    Γερμανικός τουρισμός: Τι δείχνει η τάση για Ελλάδα, Τουρκία και Μεσόγειο

  56. 15/02 10:45

    Lufthansa: Τα πρώτα αεροσκάφη με τη νέα εταιρική ταυτότητα

  57. 15/02 10:41

    Smartwings: 2 νέες συνδέσεις με τη Ρόδο από τη Γαλλία το 2018

  58. 15/02 10:30

    Γερμανικός τουρισμός: Διψήφια αύξηση κρατήσεων για το καλοκαίρι τον Ιανουάριο

  59. 15/02 10:01

    Ο Thomas Cook επιστρέφει φέτος στην Τυνησία

  60. 15/02 09:03

    Συνάντηση Έλενας Κουντουρά με τους σπουδαστές της Διπλωματικής Ακαδημίας

  61. 15/02 08:55

    Ελληνο-σερβική συνεργασία στον τουρισμό

  62. 15/02 08:48

    Δήμοι αξιοποιούν παλαιά κτίρια για χώρους πολιτισμού

  63. 15/02 08:45

    Αποφάσεις για ξενοδοχεία σε Σαντορίνη, Κρήτη, Θεσσαλονίκη και Σάμο

  64. 15/02 08:43

    O Άτλαντας των ελληνικών νησιών

  65. 15/02 08:37

    Βουλγαρία: Γκρεμίζονται παράνομες κατασκευές στην παραλία Sunny Beach

  66. 15/02 08:35

    Aegean: Όλοι οι προορισμοί εξωτερικού με έκπτωση έως 35%

  67. 14/02 17:00

    Μ.Κόνσολας: 6 προτάσεις για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της Αττικής

  68. 14/02 14:32

    Ryanair: Στο 87% η ακρίβεια πτήσεων τον Ιανουάριο

  69. 14/02 14:10

    Ξενοδοχεία: Στην Zeus International η διαχείριση του Hilton στο Μιλάνο

  70. 14/02 14:09

    Το Ελληνικό Πρωινό του Πόρου στην HORECA

  71. 14/02 13:53

    Ιαματικός τουρισμός: Ασφαλιστική κάλυψη θερμαλιστικών υπηρεσιών εντός της ΕΕ

  72. 14/02 13:33

    Γ. Ρέτσος: Χωρίς ελκυστικό περιβάλλον δεν γίνονται επενδύσεις

  73. 14/02 13:25

    Κως: Η Ιπποκρατική Ιδέα στην προσέλκυση φοιτητών ιατρικής από το εξωτερικό

  74. 14/02 13:19

    ETC: Νέα κατηγορία βραβείων πολιτιστικού βιώσιμου τουρισμού- Πώς να δηλώσετε συμμετοχή

  75. 14/02 12:39

    Η LG στο Hotel Tech: Πως τα ξενοδοχεία θα εξοικονομήσουν ενέργεια (video)

  76. 14/02 12:29

    Νέο ΔΣ στον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας

  77. 14/02 12:24

    Ελληνικός τουρισμός: Σε ποιες περιοχές οι Γερμανοί βρίσκουν φτηνά σπίτια

  78. 14/02 11:51

    TripAdvisor/ Τουρισμός εμπειρίας: Ποιες δραστηριότητες κερδίζουν τους διεθνείς ταξιδιώτες

  79. 14/02 11:10

    Γεύση από Ίο σε Ελλάδα και Ιταλία

  80. 14/02 11:08

    Ευρωπαϊκός τουρισμός: Ιστορικό ρεκόρ αφίξεων το 2017- Στους κερδισμένους η Ελλάδα

  81. 14/02 10:32

    Τα δημοφιλή ελληνικά ξενοδοχεία για κράτηση στη Γερμανία αυτή την εποχή

  82. 14/02 10:13

    Cobalt Air: Νέα πτήση Ντίσελντορφ - Λάρνακα

  83. 14/02 09:43

    Αυτόνομη προβολή των Σποράδων ζητούν οι ξενοδόχοι

  84. 14/02 09:24

    TUI: Τα ελληνικά ξενοδοχεία πρώτα και με διαφορά στη νέα συλλογή Small & Friendly

  85. 14/02 09:09

    Τουρισμός 365 ημέρες: Αν ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα «συναντούσαν» τον Άγιο Βαλεντίνο στη Λέσβο…

  86. 14/02 09:08

    Δήμος Καλαμπάκας: Διαγωνισμός για την ενοικίαση τουριστικού ξενώνα

  87. 14/02 09:05

    Ηράκλειο: Περιβαλλοντικό Πάρκο με μονάδα επεξεργασίας ζωοτροφών από ξενοδοχεία

  88. 14/02 08:54

    Δ.Κασσάνδρας: Αρχαιολογική έρευνα στη βυθισμένη καστροπολιτεία του Εγκέλαδου

  89. 14/02 08:41

    Μεγάλη η δυναμική του τουρισμού στο εγχώριο startup οικοσύστημα

  90. 13/02 19:20

    Μεγάλη αύξηση στις αφίξεις Ισραηλινών για τρίτη συνεχή χρονιά

  91. 13/02 18:53

    Αισιόδοξοι οι τουριστικοί πράκτορες για το 2018 (video)

  92. 13/02 15:35

    2 στους 5 ευρωπαίους στην Ελλάδα βρήκαν απασχόληση στον τουρισμό το Μάιο

  93. 13/02 13:55

    +18% οι επισκέπτες στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους τον Οκτώβριο

  94. 13/02 13:45

    Συνέδριο Hotel Tech 2018: Οι σύγχρονες τεχνολογίες στα ξενοδοχεία

  95. 13/02 13:11

    Ελληνικά αεροδρόμια: +9,7% οι αφίξεις επιβατών από το εξωτερικό τον Ιανουάριο

  96. 13/02 12:41

    Σχεδιαστικές λύσεις για τη φιλοξενία στις εκθέσεις Infacoma & Aquatherm

  97. 13/02 12:37

    Το ξενοδοχείο Kubic Athens του κ.Γ.Τσακίρη «Smart Hotel of the Year»

  98. 13/02 12:30

    Ρόδος: Πρότυπη μονάδα τουρισμού υγείας στην Κρητηνία

  99. 13/02 12:10

    Γερμανικός τουρισμός: Ισχυρή επαναφορά της Τουρκίας προβλέπουν οι t.o's

  100. 13/02 11:54

    Fraport: -5,1% η κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια τον Ιανουάριο