Έλληνες αρχαιολόγοι: Αίτημα για να κηρυχθούν οι αρχαιολογικοί χώροι στο Ελληνικό

Έλληνες αρχαιολόγοι: Αίτημα για να κηρυχθούν οι αρχαιολογικοί χώροι στο Ελληνικό

Αίτημα κήρυξης των αρχαιολογικών χώρων στο Ελληνικό κατέθεσε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων. Με αίτησή του προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Κονιόρδου, που κοινοποιείται στην Πρόεδρο του ΚΑΣ, Γενική Γραμματέα του ΥΠΠΟΑ κ. Μ. Βλαζάκη και όλα τα μέλη του ΚΑΣ, ζητεί την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την κήρυξη και οριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου, με βάση τις αρχαιολογικές ενδείξεις, που έχει ξεκινήσει από το 2014, με βάση το άρθρο 12 του Ν. 3028/02.

Αφού παραθέτει όλη τη σειρά των διοικητικών ενεργειών που έχουν προηγηθεί, μέχρι και την εισαγωγή και απόσυρση του θέματος, το ΚΑΣ τον Νοέμβριο 2016 ζητά από την Υπουργό να ενεργήσει «για την άμεση κήρυξη-οριοθέτηση ως αρχαιολογικών χώρων των περιοχών όπου εκτείνονται εντοπισμένες, ορατές και μη, αρχαιότητες στην περιοχή Αγίου Κοσμά-Ελληνικού και στους Δήμους Αλίμου και Ελληνικού-Αργυρούπολης, όπως ο νόμος ορίζει.»

Επισημαίνει ότι «οι αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ έχουν προχωρήσει εγκαίρως σε όλες τις απαραίτητες σύμφωνα με τον νόμο διοικητικές ενέργειες για την εφαρμογή του άρθρου 12 του Ν. 3028/02. Κατόπιν αυτών, οποιαδήποτε έκδοση απόφασης έγκρισης για το ΣΟΑ και τη ΣΜΠΕ, που συναποτελούν σχέδιο χωρικής ρύθμισης, χωρίς να έχει προηγηθεί η κήρυξη και η οριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου με βάση την έρευνα πεδίου που έχει προηγηθεί και των επαρκών αρχαιολογικών ενδείξεων που έχουν κατατεθεί αρμοδίως, συνιστά ευθεία παραβίαση του άρθρου 12 του Ν. 3028/02».

Στην κατακλείδα του κειμένου, ο Σύλλογος επισημαίνει ότι η μη εφαρμογή του νόμου συνιστά «παράλειψη νόμιμης οφειλόμενης ενέργειας της διοίκησης, η οποία θα βαρύνει αποκλειστικά την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και εσάς ως Υπουργό, στο βαθμό που όλες οι βαθμίδες της διοίκησης έχουν επιτελέσει στο ακέραιο και εμπρόσθεσμα το καθήκον τους σχετικά με το θέμα αυτό» και «επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός του ενώπιον όλων των δικαστηρίων της χώρας».

Επίσης, ο Σύλλογος καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΠΟΑ την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, στις 4:30 μ.μ., την ώρα που έχει οριστεί η συνέχιση της διακοπείσας συνεδρίασης του ΚΑΣ για την έγκριση ή μη του ΣΟΑ και της ΣΜΠΕ για το χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Δείτε το αίτημα...

"Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, συλλογικό όργανο έκφρασης των αρχαιολόγων και επιστημόνων συναφών κλάδων που στελεχώνουν τις μονάδες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, έχοντας υπόψη:
1. Ότι στους σκοπούς του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, σύμφωνα με το ισχύον καταστατικό του, συγκαταλέγεται μεταξύ άλλων, «Η καλλιέργεια της αρχαιολογικής επιστήμης και γενικά η μέριμνα για τις αρχαιότητες […]», ενώ Χρέος των μελών του Συλλόγου «είναι η υπεράσπιση της πολιτιστικής κληρονομιάς του ελληνικού λαού έναντι οποιασδήποτε επιβολής, υποβάθμισης ή συκοφάντησης». 
2. Το άρθρο 12 του Ν. 3028/02, το κεφάλαιο Χωρικές Ρυθμίσεις, σύμφωνα με το οποίο καθίσταται υποχρεωτική η κήρυξη ή προσωρινή οριοθέτηση αρχαιολογικού χώρου εν όψει έγκρισης σχεδίου χωρικής ρύθμισης [Άρθρο 12, παρ 1: «Οι αρχαιολογικοί χώροι κηρύσσονται και οριοθετούνται [...] με βάση τα δεδομένα αρχαιολογικής έρευνας πεδίου και απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, η οποία εκδίδεται ύστερα από γνώμη του Συμβουλίου, συνοδεύεται από τοπογραφικό διάγραμμα και δημοσιεύεται μαζί με αυτό στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» και Άρθρο 12, πργ. 2: «[...] Εάν εντός των περιοχών που πρόκειται να καλύψουν υπό εκπόνηση Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια (Γ.Π.Σ.) ή Σχέδια Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) ή άλλα σχέδια χωρικών ρυθμίσεων, δεν έχουν οριοθετηθεί αρχαιολογικοί χώροι, αυτοί οριοθετούνται προσωρινά, βάσει σχεδιαγράμματος κλίμακας τουλάχιστον 1: 2.000 που καταρτίζεται από την Υπηρεσία, με βάση επαρκή επιστημονικά στοιχεία και ιδίως ευρήματα που πιθανολογούν την ύπαρξη μνημείων...».
3. Το γεγονός ότι το ΣΟΑ (Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης) και η ΣΜΠΕ (Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) του έργου «Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά» συνιστούν σχέδιο χωρικών ρυθμίσεων στην περιοχή του Ελληνικού – Αγ. Κοσμά, καθώς θέτουν και ορίζουν  χρήσεις γης στο ακίνητο αλλά και καθορίζουν δομούμενους χώρους και όρους δόμησης.
4. Τα με αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΕΦΑΔ.ΑΤΤΙΚΗΣ/288125/167794/395/10-11-2014 και ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΕΦΑΔ.ΑΤΤΙΚΗΣ/18161690/109252/6602/2-6-2016 έγγραφα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων με τις προτάσεις κήρυξης-οριοθέτησης των εν θέματι αρχαιολογικών χώρων, καθώς και όλα τα αναφερόμενα στο ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΕΦΑΔΥΑΤ/301694/195686/8582/28-7-2017 έγγραφα που αφορούν την αλληλογραφία από το 2012 έως πρότινος σχετικά με το θέμα της κήρυξης εν όψει της δημόσιας διαβούλευσης και έγκρισης του ΣΟΑ και της ΣΜΠΕ, που δεικνύουν ότι η αρμόδια Εφορεία εισηγήθηκε εγκαίρως και απέστειλε αρμοδίως όλα τα απαραίτητα επιστημονικά δεδομένα.
5. Το από 2-8-2016 έγγραφο της ΓΔΑΠΚ με αρ.πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΙΠΚΑ/ΤΠΚΑΧΜΑΕ/Φ57/181695/109257/7430/2073, με το οποίο εγκαίρως ζήτησε τη γνώμη των Υπουργείων/Υπηρεσιών με υφιστάμενες δραστηριότητες εντός της προς κήρυξη-οριοθέτηση περιοχής, κατά τα οριζόμενα με την παράγραφο 4 του άρθρου 12 του Ν. 3028/02.
6. Την ημερήσια διάταξη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου της 1/11/2016, όπως νομίμως δημοσιοποιήθηκε στις 27/11/2016, στην οποία υπήρχε προς εξέταση και λήψη απόφασης το θέμα «Έγκριση ή μη κήρυξης – οριοθέτησης ως αρχαιολογικού χώρου περιοχής των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού-Αργυρούπολης, Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών, Περιφέρειας Αττικής» με συνεισήγηση της ΔΙΠΚΑ και της ΔΒΜΑ, το οποίο αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη και δεν εισήχθη ξανά έκτοτε.
7. Το γεγονός ότι το ΣΟΑ και η ΣΜΠΕ του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Ελληνικού τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση στις 20/7/2017 και ως εκ τούτου τεκμαίρεται ότι όλες οι παραπάνω ενέργειες για την κήρυξη-οριοθέτηση είχαν νομίμως προηγηθεί της εκπόνησης του σχεδίου χωρικής ρύθμισης.
8. Την διακοπείσα συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στις 5/9/2017 με θέμα την έγκριση ή μη του ΣΟΑ (Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης) και της ΣΜΠΕ (Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) του έργου «Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά»,
 
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων με την παρούσα σας υποβάλλει αίτημα ώστε να ενεργήσετε για την άμεση κήρυξη-οριοθέτηση ως αρχαιολογικών χώρων των περιοχών όπου εκτείνονται εντοπισμένες, ορατές και μη, αρχαιότητες στην περιοχή Αγίου Κοσμά-Ελληνικού και στους Δήμους Αλίμου και Ελληνικού-Αργυρούπολης, όπως ο νόμος ορίζει.
Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν. 3028/02, οι αρχαιολογικοί χώροι κηρύσσονται και οριοθετούνται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού. Από τα παραπάνω σχετικά 4-5-6 είναι πασίδηλο ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ έχουν προχωρήσει εγκαίρως σε όλες τις απαραίτητες σύμφωνα με τον νόμο διοικητικές ενέργειες για την εφαρμογή του άρθρου 12 του Ν. 3028/02. Κατόπιν αυτών, οποιαδήποτε έκδοση απόφασης έγκρισης για το ΣΟΑ και τη ΣΜΠΕ, που συναποτελούν σχέδιο χωρικής ρύθμισης, χωρίς να έχει προηγηθεί η κήρυξη και η οριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου με βάση την έρευνα πεδίου που έχει προηγηθεί και των επαρκών αρχαιολογικών ενδείξεων που έχουν κατατεθεί αρμοδίως, συνιστά ευθεία παραβίαση του άρθρου 12 του Ν. 3028/02.
Η παραβίαση αυτή κινδυνεύει να έχει άμεσες επιπτώσεις στην προστασία των αρχαιοτήτων, ενώ έχει ήδη σωρεύσει δυσμενείς επιπτώσεις στο κύρος του κλάδου των αρχαιολόγων, τροφοδοτώντας πλήθος ανυπόστατων δημοσιευμάτων που, ορμώμενα από την μη ολοκλήρωση της νόμιμης διαδικασίας, βάλλουν ευθέως κατά των μελών του Συλλόγου μας, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και της επιστήμης της αρχαιολογίας εν γένει.
 
Με την παρούσα αιτούμεθα να προχωρήσετε άμεσα στις νόμιμες ενέργειες για την κήρυξη και οριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου, όπως ο νόμος ορίζει. Σε διαφορετική περίπτωση, πρόκειται για παράλειψη νόμιμης οφειλόμενης ενέργειας της διοίκησης, η οποία θα βαρύνει αποκλειστικά την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και εσάς ως Υπουργό, στο βαθμό που όλες οι βαθμίδες της διοίκησης έχουν επιτελέσει στο ακέραιο και εμπρόσθεσμα το καθήκον τους σχετικά με το θέμα αυτό, και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός του ενώπιον όλων των δικαστηρίων της χώρας, για την τήρηση των καταστατικών σκοπών του Συλλόγου, την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προστασία του κύρους και της αξιοπρέπειας των μελών του Συλλόγου μας".
Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 25/04 15:30

    "Υπερτουρισμός" | Πρέπει να συζητάμε για αναβάθμιση της προσφοράς και όχι για περιορισμό της ζήτησης

  2. 25/04 15:25

    Η Hilton ανοίγει 10 νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς – ανάμεσά τους και η Ελλάδα

  3. 25/04 14:36

    HOTREC | Οι πολιτικές προτεραιότητες του κλάδου της φιλοξενίας ενόψει των ευρωεκλογών

  4. 25/04 14:28

    Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα νέα κριτήρια κατηγοριοποίησης σε αστέρια

  5. 25/04 14:10

    Τουρισμός | To 20% των Αμερικανών σκέφτονται τις επόμενες διακοπές, ενώ βρίσκονται σε διακοπές!

  6. 25/04 13:42

    Θεσσαλονίκη | Οι πτήσεις της Aegean στη Γεωργία ανοίγουν μια νέα αγορά

  7. 25/04 13:36

    Η νέα υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας

  8. 25/04 13:18

    Αυξημένο το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την Ελλάδα και το 2024

  9. 25/04 12:31

    Η Ολυμπιακή Φλόγα συναντά την Σαντορίνη στο ταξίδι της

  10. 25/04 12:11

    Ραντεβού το φθινόπωρο για το νέο πλαίσιο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

  11. 25/04 12:00

    Μακροζωία: Η Personal Wellness σκιαγραφεί την επόμενη μέρα του τουρισμού ευεξίας

  12. 25/04 10:55

    APT Travelmarvel: Διευρύνεται το πρόγραμμα κρουαζιέρας στα Ελληνικά νησιά το 2025

  13. 25/04 10:44

    Ανέπαφη πληρωμή με τραπεζική κάρτα στα λεωφορεία των γραμμών Express του Αερολιμένα Αθηνών

  14. 25/04 09:17

    Τουρισμός | 5 ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου

  15. 25/04 07:59

    13ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Υπεραπόστασης Δόλιχος Δελφοί –Ολυμπία

  16. 25/04 07:10

    Κατεδάφιση ετοιμόρροπου ξενοδοχείου στη Νάξο και μπαρ σε ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι - Απόφαση για το Ξενία Κοζάνης

  17. 25/04 07:08

    Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στα Νότια Προάστια

  18. 25/04 07:06

    Ο ΕΟΤ ενισχύει οικονομικά την κινηματογραφική ταινία "Υπάρχω" για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη

  19. 25/04 07:03

    Λογοτεχνική ‘Άνοιξη-Νίκος Μάρκου 2024 στη Σκόπελο

  20. 24/04 17:24

    Έρευνα Marriott Bonvoy: Πώς ταξιδεύουν οι σύγχρονοι Ασιάτες – Κυνηγοί του value και της μέγιστης εμπειρίας

  21. 24/04 17:06

    ΕΞΑΑΑ | Oι επιδόσεις των ξενοδοχείων της Αθήνας το α' τρίμηνο - 2,5 δισ. ευρώ τα ετήσια έσοδα στην Αττική

  22. 24/04 16:56

    Project VORIA | Πώς θα είναι το συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων με το καζίνο στο Μαρούσι

  23. 24/04 15:00

    EasyJet: 22 νέες αεροπορικές συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  24. 24/04 14:43

    The Athenaeum | Ανοίγει στις αρχές Μαΐου νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο τη Αθήνας

  25. 24/04 14:10

    Ο FTI υπόσχεται στους ξενοδόχους έγκαιρες πληρωμές

  26. 24/04 13:30

    Norwegian Cruise Line: Το πρόγραμμα κρουαζιέρας στην Ελλάδα για το 2024

  27. 24/04 13:04

    Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

  28. 24/04 12:49

    CNT Hot List: Τρία Ελληνικά ξενοδοχεία στα καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024

  29. 24/04 12:01

    Οδικός τουρισμός | +12% οι αφίξεις το α' τρίμηνο

  30. 24/04 11:53

    Βραβείο Routes Europe 2024 στο αεροδρόμιο της Αθήνας

  31. 24/04 11:14

    Τουρισμός ευεξίας | Οι 5 νέες τάσεις, που καθορίζουν τον σύγχρονο ταξιδιώτη ευεξίας

  32. 24/04 10:41

    ΕΛΣΤΑΤ | Οριακή αύξηση στις αφίξεις και διανυκτερεύσεις τον Φεβρουάριο σε ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα

  33. 24/04 07:31

    Επισκευές σε ξενοδοχείο στη Ρόδο - ανακαίνιση του Σαλάντι Beach Hotel στην Ερμιονίδα

  34. 24/04 07:27

    Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον εκσυγχρονισμό του Υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων στη Χίο

  35. 24/04 07:24

    Παρατηρήσεις για τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

  36. 24/04 07:22

    Φεστιβάλ Λαϊκής Κιθάρας στη Θεσσαλονίκη

  37. 24/04 07:19

    6ος Μαραθώνιος Κισσάβου

  38. 23/04 16:44

    ΕΕ: Χαλαρώνει (αλλά λίγο) η δημοσιονομική πειθαρχία

  39. 23/04 16:23

    +14,4% η επιβατική κίνηση στα 39 αεροδρόμια της χώρας το α' τρίμηνο

  40. 23/04 16:05

    FTI | Τουρισμός: Συζητείται στην Επιτροπή Τουρισμού της γερμανικής Βουλής το ενδεχόμενο για κούρεμα χρέους

  41. 23/04 15:56

    ΚΥΑ για την απλή χρήση αιγιαλού: Οι υποχρεώσεις και πώς διασφαλίζεται η κοινοχρησία και η προστασία του περιβάλλοντος

  42. 23/04 15:24

    Συνεργασία Deloitte - ΠΟΞ για εκπαιδευτικά εργαστήρια στα μέλη της

  43. 23/04 15:08

    Travel + Leisure: Το Katikies Santorini ανάμεσα στα 500 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2024

  44. 23/04 13:50

    Μαρίνα Πόρτο Χέλι | Υψηλή πληρότητα το 2023 - Ανάπτυξη 29% το 2024

  45. 23/04 13:43

    Eurowings: 7 νέες συνδέσεις με Ελλάδα το καλοκαίρι του 2024

  46. 23/04 13:43

    Η Celestyal παρουσιάζει τις ημερήσιες εκδρομές «National Geographic Day Tours»

  47. 23/04 12:36

    Το Γραφείο ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο καλύτερος οργανισμός τουρισμού για το 2023

  48. 23/04 12:19

    RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

  49. 23/04 11:58

    Ελληνικά ξενοδοχεία: Αυτά είναι τα καλύτερα για το 2024 σύμφωνα με τους χρήστες της Tripadvisor

  50. 23/04 11:28

    Tripadvisor | 12 Ελληνικά ξενοδοχεία στα Best of the Best του παγκόσμιου τουρισμού - Πολλαπλές Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις

  51. 23/04 11:28

    Το 90% των startups στη φιλοξενία τελικά δεν τα καταφέρνουν | Συνεργασία UN Tourism και Hotelschool The Hague

  52. 23/04 11:07

    EasyJet | 1,25 εκατ. θέσεις προσφέρονται με έκπτωση - 61,99 £ η έκπτωση προς Σκιάθο για απλή μετάβαση

  53. 23/04 10:33

    Ο τουρισμός περιπέτειας εξελίσσεται σε "μαζική αγορά"

  54. 23/04 07:05

    Δήμος Σκιάθου: Να καταργηθεί το εισιτήριο στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, κάνει ζημιά στον τουρισμό

  55. 23/04 07:03

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για τουριστικούς πράκτορες από το Καζακστάν

  56. 23/04 07:02

    Θάσος | Ψήφισμα για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών - Κινδυνεύει ο τουρισμός

  57. 23/04 06:55

    4ος Αγώνας Βουνού στη Χίο

  58. 23/04 06:52

    Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους

  59. 22/04 18:46

    Ε.Ξ. Θεσσαλονίκης | Έρευνα: Προβληματίζει η εικόνα της πόλης - μετατροπή του Ο.Τ.Θ. σε DMO

  60. 22/04 18:38

    Navarino Agora | Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη μόδα και τη γαστρονομία

  61. 22/04 16:09

    Booking.com | Σε σημείο «κόπωσης» το 28% των ταξιδιωτών για το ζήτημα της αειφορίας

  62. 22/04 15:18

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | Γερμανοί και Αμερικανοί εκτόξευσαν τις αφίξεις και τις εισπράξεις το α' δίμηνο

  63. 22/04 14:58

    Κρουαζιέρα | Το πρόγραμμα της MSC Cruises από τον Πειραιά το 2024 - Νέα πλατφόρμα πωλήσεων για τα τουριστικά γραφεία

  64. 22/04 12:39

    FedHATTA: Αυξημένη από πέρυσι η ταξιδιωτική κίνηση του Πάσχα – Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Έλληνες

  65. 22/04 11:53

    Αυθαίρετα σε 14 κλαμπ/εστιατόρια και ξενοδοχεία της Μυκόνου εντόπισαν οι επιθεωρητές

  66. 22/04 11:45

    Κανάρια: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι διαδηλώνουν κατά του μαζικού τουρισμού

  67. 22/04 11:17

    Η Βαρκελώνη «κατέβασε» από τη Google διαδρομή λεωφορείου για να μην τη χρησιμοποιούν οι τουρίστες

  68. 22/04 11:11

    Υπερ-τουρισμός | Πλαφόν στον ετήσιο αριθμό διανυκτερεύσεων στο Άμστερνταμ - stop στην αύξηση των κλινών

  69. 22/04 10:51

    ΕΟΤ | Αυξημένες Κρατήσεις από Ολλανδία Βέλγιο

  70. 22/04 10:31

    MSC Cruises | Νέο πρόγραμμα με προσθήκη δύο διανυκτερεύσεων (και στην Αθήνα) πριν ή μετά την κρουαζιέρα

  71. 22/04 10:03

    TÜV AUSTRIA Hellas - Sani/Ikos: Πρωτοβουλία αναδοχής μελισσιών για την ανασυγκρότηση της βιοποικιλότητας της Πάρνηθας

  72. 22/04 07:26

    Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διαγωνισμός για τη μίσθωση κλινών στη Λήμνο

  73. 22/04 07:23

    Δήμος Θέρμης: Διαγωνισμός για μίσθωση 30 στρεμμάτων - προβλέπονται και υποδομές φιλοξενίας και εστίασης

  74. 22/04 07:20

    ΕΟΤ | Προώθηση ελληνικών περιοχών στις Κάτω Χώρες

  75. 22/04 07:19

    Επέκταση αεροδρομίου Τιράνων λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης

  76. 22/04 07:17

    Ηνωμένο Βασίλειο: Μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού

  77. 21/04 11:13

    Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση «Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024»

  78. 21/04 11:03

    Χάρης Δούκας | Η Αθήνα εισέπραξε μόλις 42 λεπτά ανά τουρίστα που επισκέφτηκε την πόλη το 2023!

  79. 21/04 10:52

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Έρχονται προδιαγραφές λειτουργίας και ασφαλείας στα Airbnb

  80. 21/04 07:57

    Γιορτή Λουλουδιών στην Ανάβρα Λάρισας

  81. 20/04 12:08

    traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!

  82. 20/04 11:58

    ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας

  83. 20/04 11:54

    Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης

  84. 20/04 11:52

    Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα

  85. 19/04 17:25

    Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

  86. 19/04 16:42

    «MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

  87. 19/04 16:09

    ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων

  88. 19/04 16:04

    Ryanair: Μεγάλη προσφορά για 500.000 θέσεις από 12,99 ευρώ

  89. 19/04 15:51

    Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024

  90. 19/04 15:28

    Πιο ρυπογόνες από ποτέ οι low cost αεροπορικές εταιρίες

  91. 19/04 14:45

    Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό | βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών

  92. 19/04 13:03

    ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες

  93. 19/04 12:58

    X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό

  94. 19/04 12:21

    Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος

  95. 19/04 11:43

    Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos

  96. 19/04 11:34

    Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων

  97. 19/04 11:30

    Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας–Κύπρου για τρίτη χρονιά

  98. 19/04 11:19

    Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

  99. 19/04 10:56

    WTTC - Microsoft | Τουρισμός: Επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις

  100. 19/04 10:21

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης