Η Ζάκυνθος νέο μέλος στο Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας

Η Ζάκυνθος νέο μέλος στο Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας

Την ένταξη του Δήμου Ζακύνθου στο Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας ενέκρινε το Δ.Σ. του Συνδέσμου στην τελευταία του συνέδριαση. Πλέον ο ΣΔΙΠΕ αριθμεί 56 μέλη.

Στη συνεδρίαση έντονη ήταν η δυσαρέσκεια των μελών για την απογοητευτική απόδοση της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε) πάνω στο ζήτημα των Ιαματικών πηγών, "διότι με την αδράνεια και τις παραλήψεις της, όχι απλώς δεν βοηθάει στην ανάπτυξη του χώρου αλλά προσπαθεί να συντηρήσει την μιζέρια και οπισθοδρόμηση", όπως τονίστηκε.

Διαβάστε παρακάτω την εισήγηση του προέδρου κ.Γιάννη Καραγιάννη προς τα μέλη.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Θα ήθελα καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε να με επανεκλέξετε στην θέση του προέδρου του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας.

Όταν πριν 2,5 χρόνια όταν μου κάνατε την τιμή να μου εμπιστευτείτε την προεδρεία του Συνδέσμου σας υποσχέθηκα δουλειά σε βάθος και όχι εντυπωσιασμούς. Υποσχέθηκα να εργαστώ με την περίπτωση και το πρόβλημα της κάθε Ιαματικής πηγής ξεχωριστά, με στόχο την ανάταξη του χώρου.

Μέσα σε ένα τρομερά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον κληθήκαμε να λύσουμε προβλήματα πολλών δεκαετιών και να αναπτύξουμε το εθνικό πλούτο που διαχειριζόμαστε, τις ιαματικές μας πηγές. Τα προβλήματα αυτά πριν λίγα χρόνια φαινόταν στην κυριολεξία άλυτα, ενώ σήμερα, ακόμη και αν δεν έχουν λυθεί εξολοκλήρου, φαίνονται να έχουν πάρει τον δρόμο τους.

Συμφωνήσαμε από κοινού ένα στρατηγικό σχεδιασμό, και δεν παρεκκλίναμε από αυτόν ποτέ, και για κανέναν λόγο. Συμφωνήσαμε επιτέλους να εφαρμόσουμε τον νόμο και να σταματήσουμε τις αδιέξοδες γκρίνιες. Έτσι καταφέραμε να είμαστε αποτελεσματικοί.

Στο θέμα των αναγνωρίσεων, που τόσο μας ταλαιπώρησε όλα αυτά τα χρόνια, ασχοληθήκαμε με την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Το αποτέλεσμα εμφανέστατο. Σχεδόν όλα τα μέλη μας κατέθεσαν φάκελο αναγνώρισης, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 113 φάκελοι κατατεθειμένοι στο Υπουργείο Τουρισμού. Από αυτούς έχουμε πλέον 38 ΦΕΚ και 3 που περιμένουμε άμεσα σύνολο 41. Ακόμη έχουμε άλλες 12 πηγές που έχουν πάρει θετική γνωμοδότηση και είναι στο δρόμο για ΦΕΚ.

Σε αυτό να προσθέσω ότι η πίστη μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μας οδήγησε να βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο ακόμη και Δήμους που για κάποιο λόγο δεν είναι προς το παρόν μέλη μας αλλά επίκειται η ένταξη τους στον Σύνδεσμο, έτσι ώστε να καταθέσουν φάκελο αναγνώρισης.

Στο ζήτημα των νέων μελών εντάξαμε πέρυσι τους Δήμους Αρταίων και Κυλλήνης-Ανδραβίδας στον Σύνδεσμο, σήμερα εντάσσουμε το Δήμο Ζακύνθου, ενώ τους επόμενους μήνες περιμένουμε την ένταξη πάνω από 5 Δήμων που στα διοικητικά τους όρια έχουν Ιαματικές πηγές.

Το ιδιαίτερο ζήτημα των αναγνωρίσεων δεν τελειώνει στην συνεργασία του Συνδέσμου με τους Δήμους-μέλη για να παραχθούν μελέτες και αναλύσεις. Καταβάλλεται μεγάλη καθημερινή προσπάθεια στην συνεργασία με τα αρμόδια τμήματα του Υπ.Τουρισμού, τις Ειδικές Μορφές Τουρισμού και την Ε.Υ.ΠΑ.ΤΕ, καθώς και με τα γραφεία της Υπουργού και τους Γενικών Γραμματέων και βέβαια στην εκπροσώπηση των Δήμων-μελών μέσα στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων. Έτσι παράγονται οι θετικές γνωμοδοτήσεις και βγαίνουν ΦΕΚ αναγνώρισης παρόλες τις δυσκολίες.

Στο θέμα των αδειοδοτήσεων των εγκαταστάσεων γίνεται και εκεί πολύ σοβαρή προσπάθεια. Όχι μόνο αναδείξαμε το θέμα πριν 1,5 χρόνο αλλά από κοινού με στελέχη των Δήμων-μελών και της ΕΥΠΑΤΕ προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και να διευκολύνουμε την διαχείρισή τους από το Υπουργείο. Θυμάστε πριν λίγο καιρό την παρουσία της προϊσταμένης της Ε.Υ.ΠΑ.ΤΕ κ.Χατζηγεωργίου σε προηγούμενη συνεδρίαση του Διοικητικού μας.

Η παρουσία μας σε εκθέσεις σαν σύνολο, με όλους τους Δήμους-μέλη που θέλουν να συμμετάσχουν είναι πλέον δεδομένη. Μπορεί για γραφειοκρατικούς λόγους, που μόνο όσοι ξέρουν την τοπική αυτοδιοίκηση μπορούν να καταλάβουν να αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε την συμμετοχή μας στην GREEK TRAVEL SHOW στην Αθήνα μέσα στο Μάιο, αλλά θα είμαστε στην Αθήνα σε μια μεγάλη έκθεση που θα διοργανωθεί τον Οκτώβριο.

Έχουμε πλέον μια ιστοσελίδα από την οποία ενημερώνονται όχι μόνο τα στελέχη των Δήμων αλλά και όσοι ενδιαφέρονται για τον Ιαματικό τουρισμό στην Ελλάδα. Συνεργαζόμαστε με τον HATTA, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο των tour operators προκειμένου οι Ιαματικές πηγές της χώρας μας να υπάρχουν μέσα στο πρόγραμμα τους που ονομάζεται «ΔΩΔΕΚΑ» και αφορά τον τουρισμό για 12 μήνες το χρόνο, με πανεπιστήμια και φορείς που οι δράσεις του άπτονται των δικών μας θεμάτων, ΙΓΜΕ, Πανεπιστήμιο Πατρών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Δημόκριτο. Εδώ να σημειώσω ότι τον Οκτώβριο θα παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα της έρευνας που έκανε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σε πανελλαδικό επίπεδο και αφορούσε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των επισκεπτών των Ιαματικών μας πηγών.

 Συνεργαζόμαστε μετά από χρόνια με τον ΕΟΠΥΥ. Έγινε αντίστοιχη ενημέρωση για το portal του Τουρισμού Υγείας στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού μας στην Αθήνα, στο οποίο μέσα από τον Σύνδεσμο θα συμμετάσχουν όλες οι ιαματικές πηγές των Δήμων-μελών μας. Και βέβαια σε συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ ξεκαθαρίσαμε το θέμα της Ευρωπαϊκής οδηγίας 24/2011 για την διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη στο βαθμό που αφορά τις Ιαματικές πηγές.

 Δεν μείναμε μόνο σε προτάσεις για τις νομοθετικές ρυθμίσεις που χρειαζόμαστε αλλά συνεργαζόμαστε στενά με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για την υλοποίηση τους. Θυμίζω την ομάδα εργασίας για την διανομή του Ιαματικού Φυσικού Πόρου, τις τεχνικές προδιαγραφές για την κατηγοριοποίηση των υδροθεραπευτηρίων, την Υπ.απόφαση για μην θεωρούνται λύματα τα ύδατα που εκρέουν από τις Ιαματικές πηγές.

 Βοηθούμε με κάθε τρόπο την προώθηση των αιτημάτων των Δήμων-μελών μας απέναντι στην ΕΤΑΔ και στο ΤΑΙΠΕΔ. Πάνω σε αυτό βέβαια δεν μπορώ να κρύψω την απογοήτευση μου. Ελάχιστα πράγματα έχουμε καταφέρει σε σχέση βέβαια με αυτά που επιδιώκουμε. Η σημερινή διοίκηση της ΕΤΑΔ, κατ’ ουσίαν, δεν ασχολείται με τις Ιαματικές πηγές. Δεν τα καταφέρνει ούτε στην διαχείριση, ούτε στην αξιοποίηση των πηγών, δεν επεξεργάζεται τα αιτήματα μας και δεν δίνει λύσεις. Ενώ κατέθεσε φακέλους αναγνώρισης για τους 17 φυσικούς πόρους που διαχειρίζεται πριν λίγα χρόνια, από εκεί και πέρα όλα μοιάζουν σταματημένα.

Δεν διορθώνει τους φακέλους σύμφωνα με τις επιταγές του Υπουργείου Τουρισμού και μέχρι σήμερα δεν ασχολήθηκε καθόλου με την αδειοδότηση των εγκαταστάσεων. Δεν βοηθάει τον Σύνδεσμο στις νομοθετικές ρυθμίσεις που προσπαθούμε να περάσουμε. Αυτό κάνει κακό στο χώρο των Ιαματικών. Παρακμάζουν μέρα με την μέρα όλες οι κρατικές πηγές. Προσπαθήσαμε πάμπολλες φορές με διαφορετικούς τρόπους να συνεργαστούμε μαζί τους αλλά δεν φαίνεται οι Ιαματικές πηγές να βρίσκονται στις προτεραιότητες τους. Από εδώ και πέρα θεωρώ πως πρέπει να συνεχίσουμε διαφορετικά. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με όλους όσους θέλουν την ανάπτυξη του χώρου. Γι αυτούς όμως που δεν θέλουν να προχωρήσουμε έχουμε άλλες απαντήσεις.

Εμείς, ο φορέας της τοπικής αυτοδιοίκησης για τις Ιαματικές πηγές προχωρούμε δυναμικά μπροστά. Συμμετέχουμε μετά από χρόνια στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Μέσα από τον Σύνδεσμο των Ευρωπαϊκών Ιστορικών Λουτροπόλεων μεταφέρουμε τεχνογνωσία σε δικά μας στελέχη, είτε με ημερίδες είτε με επισκέψεις σε Ιαματικές πηγές της Ευρώπης. Η επόμενη τέτοια δράση θα γίνει τον Οκτώβριο στην Αθήνα με θέμα κυρίως την διανομή του Ιαματικού Φυσικού Πόρου και την δυνατότητα παραγωγής και άλλων προϊόντων εκτός από την υδροθεραπεία, για παράδειγμα καλλυντικών.

Τέλος ασχοληθήκαμε πολύ έντονα με το τεράστιο ζήτημα των υποδομών και της ποιότητας των εγκαταστάσεων των Ιαματικών πηγών μας. Κρίναμε αναγκαίο να επικεντρωθούμε και εκεί, προκειμένου να αναζητήσουμε τρόπους χρηματοδότησης. Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, το ΕΣΠΑ είναι μονόδρομος για τους ΟΤΑ. Μετά από πολλούς μήνες δουλειάς και συνεργασίας μεταξύ Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, Υπ.Τουρισμού και Υπ.Οικονομικών, η πρόσκληση από το ΕΠΑΝΕΚ που αφορά την χρηματοδότηση των υποδομών μας δείχνει να πήρε τον δρόμο της. Στο Υπ.Οικονομικών έχουν πλέον έτοιμο το ερωτηματολόγιο το οποίο μας παρουσίασε η κ.Φωτονιάτα τον Φεβρουάριο στην Αθήνα, και στημένο στην εφαρμογή που τους εξυπηρετεί προκειμένου να το διαχειριστούν εύκολα.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Οι στρεβλώσεις της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης είναι πολλές, υπάρχουν πολλά χρόνια και δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν και στο μέλλον. Είμαστε αναγκασμένοι να αναμετριόμαστε καθημερινά με αυτές και το αποτέλεσμα δείχνει ότι όταν ακολουθείς μια συγκεκριμένη στρατηγική χωρίς παρεκκλίσεις και πάτρωνες, παράγεις ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Θέλω να ευχαριστήσω τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης του Συνδέσμου, που με δύσκολες πολλές φορές αποφάσεις, δίνοντας πολύ χρόνο, παρόλες τις δυσκολίες και τα ζητήματα που έχει να λύσει ο καθένας στον Δήμο του, προώθησαν όλα τα ζητήματα που σας προανέφερα.

Θέλω να ευχαριστήσω και τον καθένα από εσάς προσωπικά για την συνεργασία που είχαμε μέχρι σήμερα. Όλοι μαζί μέσα από την δουλειά και την συνεργασία μας, προσθέσαμε κύρος στον Σύνδεσμο και στην αυτοδιοίκηση, αναδιατάξαμε τον χώρο των Ιαματικών πηγών και θεωρώ ότι πρέπει να συνεχίσουμε, ενωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο μας που είναι ανάπτυξη των Ιαματικών πηγών και κατ’ επέκταση των τοπικών μας οικονομιών.

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 28/03 17:31

    United Airlines | +25% οι πτήσεις από την Ελλάδα το 2024 - Επεκτείνονται οι εποχικές πτήσεις

  2. 28/03 17:18

    Βέλγοι φοιτητές εκπαιδεύονται στον σχεδιασμό τουριστικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη

  3. 28/03 16:51

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Η Ρόδος μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου προορισμού

  4. 28/03 16:13

    Διάκριση για το ξενοδοχείο Athina Palace Resort & Spa

  5. 28/03 15:02

    Handelsblatt | Προς νέο ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός το 2024, αλλά ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια;

  6. 28/03 14:58

    Braathens Regional Airlines: Οι πτήσεις τσάρτερ των Apollo, Spies και VING προς Ελλάδα το καλοκαίρι

  7. 28/03 12:13

    Ελληνικός Τουρισμός | Απογειώθηκαν οι τιμές στα ξενοδοχεία πολυτελείας το β' εξάμηνο του 2023

  8. 28/03 11:43

    Η Lufthansa καταλήγει σε συμφωνία με το προσωπικό εδάφους

  9. 28/03 11:30

    Eurobank | Ενεργοποιείται και φέτος το Πρόγραμμα "Business Banking Τουρισμός"

  10. 28/03 11:23

    3.000 θέσεις εργασίας στην «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» της ΔΥΠΑ το Σάββατο στο ΣΕΦ

  11. 28/03 11:00

    Η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου στην Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ στο Βόλο

  12. 28/03 10:56

    H HotelBrain επεκτείνεται στην κυπριακή αγορά

  13. 28/03 10:12

    Γαλλία: Ολυμπιακοί Αγώνες με …ύψιστο συναγερμό

  14. 28/03 10:01

    Ξενοδοχείο Akkadian | Το Νέο Gay Only Hotel στη Μύκονο

  15. 28/03 08:07

    Οι Αμερικανοί πάλι οι μεγαλύτεροι επενδυτές στη Γαλλία

  16. 28/03 07:59

    Έκθεση φωτογραφίας Αμερικανού φιλέλληνα φωτογράφου στην Κωνσταντινούπολη

  17. 28/03 07:56

    Eλεγχόμενη στάθμευση σε κεντρική περιοχή της Βουλιαγμένης - τα τιμολόγια στάθμευσης

  18. 28/03 07:54

    Υποχώρησε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο

  19. 28/03 07:01

    Σημαντική πηγή εσόδων το εισερχόμενο οδικό τουριστικό ρεύμα από τη Βουλγαρία

  20. 27/03 16:58

    Βρετανικός τουρισμός: Έντονη τάση για διακοπές εκτός σεζόν – Διπλάσιο ενδιαφέρον για Κω αυτό το καλοκαίρι

  21. 27/03 16:56

    Αρχαία Ολυμπία | Εορτασμός των 2800 χρόνων από την τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων

  22. 27/03 14:42

    Lidl Voyages: Οι Γάλλοι δεν επιλέγουν πια διακοπές βάσει προορισμού αλλά βάσει τιμής – Γιατί η Ελλάδα είναι δημοφιλής

  23. 27/03 13:22

    Π. Αντωνίου | "Εξοικονομώ", ¨"Θωρακίζω" ή "Κατεδαφίζω κατ' οίκον";

  24. 27/03 12:39

    Ξενοδοχεία | Ανοίγει την 1η Απριλίου το La Divina στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

  25. 27/03 12:27

    Γενική Συνέλευση ΗΑΤΤΑ | Τα Ελληνικά τουριστικά γραφεία στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού

  26. 27/03 12:22

    Τουρισμός | Σήμα Πιστοποίησης Αειφορίας “The Rhodes Co–Lab” στα ξενοδοχεία της Ρόδου

  27. 27/03 11:57

    Η πτώση του πληθωρισμού και των επιτοκίων θα τονώσει τα ταξίδια - έντονη ζήτηση για Ρόδο και Σκιάθο

  28. 27/03 11:49

    C & W | +23% η αξία των ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Ελλάδα το 2023

  29. 27/03 11:23

    MSC Group | Περισσότερες κρουαζιέρες στην Ελλάδα το 2024 - επέκταση και σε χειμερινά δρομολόγια

  30. 27/03 10:44

    Τουρισμός | Η Μαγιόρκα "συμμαχεί" με τους τουρίστες για τη βιωσιμότητα

  31. 27/03 10:18

    «Ιδού η Ρόδος ιδού και η ποιότητα» | Επιστρέφει η ημερίδα του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου

  32. 27/03 10:07

    Υπ. Τουρισμού | Τι απάντησε στα αιτήματα των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης για τις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης

  33. 27/03 07:52

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Αθήνα για φοιτητές από το Βέλγιο

  34. 27/03 07:48

    Διαγωνισμός για τη διαχείριση του τουριστικού καταφυγίου Αγ. Νικολάου στον όρμο Αιγίου

  35. 27/03 07:44

    Taratsa Film Festival Larisas στη Λάρισα

  36. 27/03 07:42

    Oι Δήμοι Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προβολή του προορισμού

  37. 26/03 16:28

    Η Κρήτη ταξίδεψε στο Βουκουρέστι και στην Κοπεγχάγη

  38. 26/03 16:14

    Ελληνικός τουρισμός | Υψηλές επιδόσεις σε αφίξεις και ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιανουάριο του 2024

  39. 26/03 15:56

    Στην Κάρπαθο ανοίγει το πρώτο Tapestry Collection by Hilton Resort στην Ευρώπη - συνεργασία με την CHC Group

  40. 26/03 15:55

    Ιταλία: Έρευνες στην Booking.com για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού στις ξενοδοχειακές κρατήσεις

  41. 26/03 14:43

    Νέο στέλεχος πωλησεων και μάρκετινγκ στη Domes Resorts

  42. 26/03 13:26

    Jet2: Νέες συνδέσεις το 2025 με Ηράκλειο, Ρόδο, Ζάκυνθο και Κέρκυρα

  43. 26/03 12:22

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για ανάδειξη του περιπατητικού τουρισμού

  44. 26/03 12:19

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια για τους επαγγελματίες από την Περιφέρεια Κρήτης

  45. 26/03 12:17

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στη Μήλο για προβολή της στην Ολλανδική αγορά

  46. 26/03 12:15

    «Crete Sense the Αuthentic» | H νέα καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης

  47. 26/03 12:08

    Σύγχρονες υποδομές εξυπηρέτησης των επισκεπτών στην Αρχαία Μεσσήνη

  48. 26/03 12:08

    Περιβαλλοντικό έγκλημα | Νέα νομοθεσία της ΕΕ με αυστηρότερες κυρώσεις και διευρυμένο κατάλογο αδικημάτων

  49. 26/03 11:42

    TUI: Τα τρία ξενοδοχεία της Κρήτης με τις περισσότερες κρατήσεις από την Αυστρία για το καλοκαίρι του 2024

  50. 26/03 11:22

    Foreign Office | Ταξιδιωτική σύσταση στους Βρετανούς για τρομοκρατική απειλή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

  51. 26/03 11:05

    Vogue: Αυτά είναι τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία της Σαντορίνης

  52. 26/03 07:18

    Μερική διατήρηση αρχαιοτήτων σε 7όροφο ξενοδοχείο που κτίζεται στο Κουκάκι

  53. 26/03 07:16

    Μείωση των εισροών ξένων επενδύσεων στην Ισπανία

  54. 26/03 07:15

    Η Αλβανία είχε την υψηλότερη αύξηση διανυκτερεύσεων σε όλη την Ευρώπη το 2023

  55. 26/03 07:13

    Οι νέοι δύσκολα μπορούν να εξασφαλίσουν οικονομική κατοικία στην Ολλανδία

  56. 26/03 07:09

    Δήμος Αμφίπολης: Στο πρόγραμμα προσβασιμότητας οι παραλίες Κυανής Ακτής και Νέων Κερδυλλίων

  57. 25/03 11:12

    Τουρισμός | Οι προορισμοί με την καλύτερη αξία για τις διακοπές των Βρετανών το 2024- στην 19η θέση η Κέρκυρα

  58. 25/03 07:06

    Ο ΕΟΤ σε B2B workshops στην Ολλανδία και το Βέλγιο

  59. 25/03 07:04

    Το ελληνικό ελαιόλαδο στην Ιταλία

  60. 24/03 11:57

    Τουρισμός | Παγκόσμιος ανταγωνισμός για την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων - 66 χώρες παρέχουν Digital Nomad Visas

  61. 24/03 07:24

    Οι στενές σχέσεις των ιχθυοκαλλιεργητικών κλάδων Ελλάδας-Ισπανία | Oι κορυφαίες εταιρείες

  62. 24/03 07:21

    Διεθνής Ποδηλατικός Αγώνας L’ Etape Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία

  63. 23/03 19:49

    19.400 επιχειρηματικές συναντήσεις στο Φόρουμ προώθησης των κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία

  64. 23/03 19:43

    Στ. Αρναουτάκης: Το Φόρουμ αποδεικνύει τη δυναμική της Κρήτης στον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα

  65. 23/03 19:30

    Κανείς Δήμαρχος της Κρήτης δεν έχει στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό

  66. 23/03 07:07

    Πολιτιστικά Μονοπάτια στη Σκιάθο

  67. 22/03 22:39

    Δεύτερο Messinia Forum από τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας

  68. 22/03 22:34

    Άδεια ίδρυσης για το υδατοδρόμιο Χίου

  69. 22/03 22:24

    Εγκαίνια για το ανακαινισμένο Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής

  70. 22/03 22:14

    Πάσχα των Καθολικών: «Τα αεροπλάνα ταξιδεύουν γεμάτα» για Κρήτη

  71. 22/03 22:04

    H ιστορία των χίπις στην Κρήτη στον γερμανικό Τύπο

  72. 22/03 14:57

    4 στους 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα έχουν δυνατότητα ΑΙ το 2025

  73. 22/03 14:50

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | +16% οι αφίξεις, +27,1% οι εισπράξεις τον Ιανουάριο

  74. 22/03 14:45

    H Accor εντάσσεται στην A-list του CDP με τις δράσεις της για την κλιματική αλλαγή

  75. 22/03 14:39

    Η «Ώρα της Γης» στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

  76. 22/03 12:20

    Αυτές είναι οι χώρες με τις ακριβότερες βίζες στον κόσμο – Στη λίστα και η Ελλάδα

  77. 22/03 11:57

    Σύλλογος Επιχειρηματιών Κάσου προς υπ. Ναυτιλίας: "Αυξήστε τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς την Κάσο"

  78. 22/03 11:43

    Συνέλευση Καταλυμάτων Ν. Ηρακλείου: "Είμαστε σημαντικός κρίκος στην παραγωγική διαδικασία"

  79. 22/03 11:22

    Μνημόνιο Συνεργασίας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

  80. 22/03 11:19

    Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιστημονικός εταίρος του ΞΕΕ

  81. 22/03 11:07

    Βρετανικός τουρισμός | Όλο και περισσότεροι επιλέγουν σόλο ταξίδια

  82. 22/03 10:31

    Στην αλυσίδα Romantik Hotels & Restaurants το Romantik B&B Villa Selena στη Σύρο

  83. 22/03 10:19

    ΔΥΠΑ | «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» το Σάββατο 30 Μαρτίου στο ΣΕΦ με 3.000 θέσεις εργασίας

  84. 22/03 07:55

    Νέα Προποντίδα | Έργα προστασίας ακτής, μπροστά από την οποία θα κατασκευαστεί ξενοδοχείο

  85. 22/03 07:13

    Ειδικό σήμα λειτουργίας στη μονάδα ιαματικής θεραπείας των Θέρμων Εχίνου Ξάνθης

  86. 22/03 07:09

    Ποιο πρώην ξενοδοχείο στην Τρίπολη μετατρέπεται σε φοιτητικές εστίες

  87. 22/03 07:04

    Αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του Ξεναγού στο Αριστοτέλειο

  88. 22/03 07:02

    Αναβάθμιση καταφυγίου τουριστικών σκαφών στην Πάτμο

  89. 21/03 17:05

    Νέο πλαίσιο για την Golden Visa - τα ακίνητα αυτά δεν θα γίνονται Airbnb | Οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις

  90. 21/03 16:51

    Το Σάββατο το Forum προώθησης κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και Super Market

  91. 21/03 16:40

    ΔΑΑ | Υποδοχή του νέου αεροσκάφος της Royal Jordanian

  92. 21/03 16:32

    Απεβίωσε ο Αθανάσιος Ρέτσος, συνιδρυτής των Electra Hotels και πατέρας του Γ.Ρέτσου

  93. 21/03 16:18

    Η εμπόλεμη Ουκρανία προετοιμάζεται για τουρισμό "μόλις τελειώσει ο πόλεμος" - Η συγκινητική τουριστική καμπάνια της χώρας

  94. 21/03 14:51

    1,6 εκατ. διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα της χώρας τον Ιανουάριο

  95. 21/03 13:43

    Τουρισμός | Το 28% των Βρετανών αποφεύγει τις διακοπές στη Νότια Ευρώπη λόγω καύσωνα

  96. 21/03 12:59

    Τουρισμός | Αυστρία: Πρώτη δύναμη η Ελλάδα και το 2024 - Διψήφια αύξηση κρατήσεων - Νέες πτήσεις

  97. 21/03 12:50

    Costa Navarino | Συλλογή πολυτελών κατοικιών προς ενοικίαση

  98. 21/03 11:37

    FedHATTA: Η Λιθουανία ως ιδανικός προορισμός για τους Έλληνες ταξιδιώτες

  99. 21/03 11:35

    Sky Express: Νέες πτήσεις τσάρτερ Αθήνα – Παλέρμο

  100. 21/03 11:25

    Ενημέρωση των αθηναϊκών ξενοδοχείων για τις "νέες τεχνολογίες στη φιλοξενία"