Τουρισμός: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ΕΣΠΑ ίδρυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Τουρισμός: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ΕΣΠΑ ίδρυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεωνΦωτό Pixabay.com

Το υπουργείο Οικονομίας ενέκρινε αρχείο με Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις στο πλαίσιο της Δράσης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», για την αποσαφήνιση και διευκρίνιση σημείων της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης και των Παραρτημάτων αυτής.

Την σχετική απόφαση συνυπογράφει ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρος Χαρίτσης η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία Αγγλική Φέτση και η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ευγενία Φωτονιάτα.

Δείτε το αρχείο όπως εγκρίθηκε:

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

1. Ποιός είναι ο προϋπολογισμός του Επενδυτικού Σχεδίου;

Απάντηση: Ο επιχορηγούμενος Προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 25.000€ έως 400.000€. Σε περίπτωση που το επενδυτικό σχέδιο θα έχει προϋπολογισμό μικρότερο από 25.000,00 €, τότε αυτό θα κρίνεται μη επιλέξιμο εξαρχής και δε θα μπορεί να υποβληθεί. Στην περίπτωση που το επενδυτικό σχέδιο θα έχει προϋπολογισμό μεγαλύτερο των 400.000,00 €, το ποσό πέραν της Δημόσιας Χρηματοδότησης για την κάλυψη του συνολικού προϋπολογισμού θα θεωρείται ιδιωτική συμμετοχή για την υλοποίηση του σχεδίου. Στην περίπτωση αυτή, παρόλο που οι υπερβάλλουσες δαπάνες δεν επιχορηγούνται, αντικείμενο αξιολόγησης και παρακολούθησης - ελέγχου αποτελεί το σύνολο του επενδυτικού σχεδίου συμπεριλαμβανομένου και του υπερβάλλοντος κόστους.

2. Σε πόσο χρονικό διάστημα θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί το επενδυτικό σχέδιο;

Απάντηση: Η προθεσμία ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τριάντα (30) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης.

Επισημαίνεται ότι:

• δαπάνες τουλάχιστον ίσες με το 25% του εκάστοτε εγκεκριμένου επιχορηγούμενου προϋπολογισμού της επένδυσης, θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί και να έχουν αποτελέσει αντικείμενο αιτήματος επαλήθευσης στους πρώτους δεκαέξι (16) μήνες υλοποίησης της επένδυσης, εφόσον η ημερομηνία ολοκλήρωσης της χρηματοδοτούμενης επένδυσης υπερβαίνει το ανωτέρω οριζόμενο χρονικό διάστημα των δεκαέξι (16) μηνών.

• οι απαιτούμενες άδειες για την υλοποίηση του Επενδυτικού Σχεδίου (π.χ. άδεια δόμησης) απαιτείται να έχουν εκδοθεί εντός των πρώτων δώδεκα (12) μηνών από την ημερομηνία ένταξης.

3. Ποιοί είναι οι δικαιούχοι της Δράσης;

Απάντηση: Επιλέξιμες για την παρούσα Δράση είναι οι ακόλουθες κατηγορίες επιχειρήσεων:

Κατηγορία Α. Επιχειρήσεις που θα συσταθούν από την ημερομηνία έκδοσης της προκήρυξης της δράσης και θα διαθέτουν τον ΚΑΔ της επένδυσης (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (ΚΑΔ), πριν την πρώτη εκταμίευση της επιχορήγησης.

Κατηγορία Β. Επιχειρήσεις της υποενότητας 5.1 «Τουριστικά Καταλύματα» της Ενότητας 5 «ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ» που έχουν συσταθεί και για τις οποίες μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της προκήρυξης της δράσης ισχύουν σωρευτικά : 1. Έχουν αποκτήσει έναν τουλάχιστον από τους επιλέξιμους ΚΑΔ 55 του Παραρτήματος V ή/και τους ΚΑΔ : 41.20.20.01 ή 41.20.20.02 2. Το ΑΦΜ της επιχείρησης δεν έχει αναπτύξει καμία οικονομική δραστηριότητα από τη σύστασή του (μηδενικός κύκλος εργασιών). 3. Δεν έχει γνωστοποιηθεί ή εκδοθεί άδεια (σήμα) λειτουργίας του τουριστικού καταλύματος. 4. Διαθέτουν άδεια δόμησης για το συγκεκριμένο τουριστικό κατάλυμα.

4. Ποιος είναι ο τρόπος υπολογισμού της απαιτούμενης Ιδιωτικής Συμμετοχής που τίθεται ως προϋπόθεση συμμετοχής στη Δράση ; Πως βαθμολογείται η Ιδιωτική Συμμετοχή; 

Απάντηση: Η Ιδιωτική Συμμετοχή που τίθεται ως προϋπόθεση συμμετοχής στη Δράση είναι εκείνη που αναλογεί στο 60% του αιτούμενου επιχορηγούμενου προϋπολογισμού

Σας παραθέτουμε το παρακάτω παράδειγμα:

-Αιτούμενος επιχορηγούμενος Π/Υ : 400.000€

-60% αυτού: 240.000€

-Απαιτούμενη αναλογούσα Ι/Σ : 120.000€ με ποσοστό επιχορήγησης 50%

-Απαιτούμενη αναλογούσα Ι/Σ : 132.000€ με ποσοστό επιχορήγησης 45%

Προσκομισθέντα στοιχεία Ι/Σ σε ύψος μεγαλύτερο ή ίσο των ανωτέρω ορίων, βαθμολογούνται σύμφωνα με το Παράρτημα IV.

5. Μπορεί να υποβληθεί επενδυτικό σχέδιο στην ίδια περιφέρεια αλλά σε δύο διαφορετικούς τόπους υλοποίησης;

Απάντηση: Η επένδυση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε περισσότερους από έναν τόπους υλοποίησης αποκλειστικά σε μία Περιφέρεια.

6. Επιτρέπεται μια επιχείρηση να κατασκευάσει τρείς (3) τουριστικές κατοικίες σε τρεις (3) διαφορετικούς τόπους εγκατάστασης (μία σε κάθε τόπο) εντός της ιδίας περιφέρειας;

Απάντηση: Όχι δεν επιτρέπεται καθώς οι τρεις τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες δεν ενσωματώνονται στο ίδιο Ειδικό Σήμα Λειτουργίας.

7. Επιτρέπεται η υποβολή πρότασης για κατασκευή τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών σε διαφορετικούς τόπους υλοποίησης εντός της ίδιας περιφέρειας οι οποίες θα διαθέτουν διαφορετικό σήμα λειτουργίας;

Απάντηση: Επιτρέπεται υπό τον όρο ότι στο κάθε σήμα λειτουργίας να αντιστοιχούν τρεις ή περισσότερες τουριστικές κατοικίες.

8. Είναι δυνατόν ένα φυσικό πρόσωπο να συμμετέχει σε πάνω από μία επενδυτική πρόταση και για τις δύο κατηγορίες Δικαιούχων;

Απάντηση: Ναι είναι δυνατόν.

Επισημαίνεται ότι :

Στην περίπτωση που η απαιτουμένη Ι/Σ των προτάσεων καλύπτεται με στοιχεία (τραπεζικά διαθέσιμα) του προσώπου αυτού σε οποιαδήποτε αναλογία, αυτά θα πρέπει να μην επικαλύπτονται στις υποβαλλόμενες προτάσεις.

Πχ τραπεζικά διαθέσιμα ύψους 100.000ε επαρκούν για Ι/Σ 100.000€σε μία πρόταση, Ι/Σ 50.000€ ανά πρόταση σε δύο προτάσεις κοκ.

Η μη τήρηση της ανωτέρω επισήμανσης οδηγεί σε απόρριψη του ΣΥΝΟΛΟΥ των προτάσεων.

Επίσης, επισημαίνεται ότι πρέπει να τηρούνται οι απαιτήσεις περί σώρευσης του Κανόνα DEMINIMIS.

9. Μπορεί να υποβάλλει επενδυτικό σχέδιο δικαιούχος στη κατηγορία Α , ο οποίος έχει κάνει διακοπή του σήματος λειτουργίας της επιχείρησής του, με νέο εταιρικό σχήμα;

Απάντηση: Μπορεί εφόσον η πρόταση δεν αφορά στο ίδιο κατάλυμα, καθώς δεν είναι δυνατή η σύσταση νέας επιχείρησης (ΑΦΜ) με εταίρο την προηγούμενη επιχείρηση ή τους εταίρους/μέτοχους αυτής για την εκμετάλλευση του ιδίου καταλύματος (σήμα λειτουργίας).

Επισημαίνεται ότι η διακοπή του σήματος θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί τουλάχιστον τρεις μήνες πριν την ημερομηνία της προκήρυξης (7.11.2017).

10. Υφιστάμενη επιχείρηση (κατηγορία Β) δεν διαθέτει άδεια δόμησης μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης, αλλά θα διαθέτει κατά την ημερομηνία υποβολής; Είναι επιλέξιμη;

Απάντηση: Όχι, για τις επιχειρήσεις της κατηγορίας Β θα πρέπει να ισχύουν σωρευτικά και οι 4 προϋποθέσεις που θέτει ο οδηγός μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της προκήρυξης της δράσης.

11. Για τα ξενοδοχειακά καταλύματα εντός παραδοσιακών κτισμάτων δεν υπάρχει ελάχιστος αριθμός κλινών; Για τους Ξενώνες φιλοξενίας νέων υπάρχει περιορισμό στον ελάχιστο αριθμό κλινών; Ισχύει το ίδιο και για τα καταλύματα εντός διατηρητέων κτισμάτων;

Απάντηση: Δεν υπάρχει περιορισμός σύμφωνα με τον οδηγό του προγράμματος

12. Επιχορηγείται η πρόσληψη νέου προσωπικού από το πρόγραμμα;

Απάντηση: Όχι η πρόσληψη Νέου Προσωπικού δεν περιλαμβάνεται στις επιλέξιμες κατηγορίες δαπανών της ΔΡΑΣΗΣ.

Ωστόσο, εφόσον προσληφθεί Νέο Προσωπικό για τουλάχιστον 0,2 ΕΜΕ, αυξάνεται η δημόσια επιχορήγηση κατά ποσοστό 5%, πάντοτε σύμφωνα και με τους λοιπούς όρους του Οδηγού της Δράσης

13. Ο δικαιούχος υποβάλει μόνο την αίτηση του ηλεκτρονικά στο ΠΣΚΕ http://ependyseis.gr/mis όπως ακριβώς συνέβαινε και σε προηγούμενα επιχειρησιακά προγράμματα;

Απάντηση: Οι δυνητικοί δικαιούχοι οφείλουν με την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης χρηματοδότησης να υποβάλουν ταυτοχρόνως στο ΠΣΚΕ και Ηλεκτρονικό Φάκελο Υποψηφιότητας.

Ο φάκελος αυτός θα περιλαμβάνει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ I ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ/ΕΝΤΑΞΗΣ σε μη επεξεργάσιμη ηλεκτρονική μορφή αρχείου (πχ αρχείο τύπου pdf).

14. Μπορεί να πραγματοποιηθεί επένδυση στην ελληνική επικράτεια από κάτοικο εξωτερικού;

Απάντηση: Ναι μπορεί αρκεί να ισχύουν οι όροι και οι προϋποθέσεις του οδηγού και να προσκομιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ένταξης.

15. H τεκμηρίωση της ίδιας συμμετοχής μπορεί να γίνει με υπόλοιπα τραπεζικών λογαριασμών από τράπεζες του εξωτερικού;

Απάντηση: Η τεκμηρίωση της ιδίας συμμετοχής από διαθέσιμα υπόλοιπα τράπεζας εξωτερικού είναι δυνατή αρκεί η συγκεκριμένη τράπεζα να ανήκει στον κατάλογο των αναγνωρισμένων πιστωτικών ιδρυμάτων από την Τράπεζα της Ελλάδος.

16. Για την κάλυψη της Ίδιας συμμετοχής μπορούν να προσκομισθούν χρηματικά διαθέσιμα προσώπων που τηρούνται σε τραπεζικούς λογαριασμούς από κοινού με άλλους δικαιούχους (τραπεζικός λογ/σμος με συνδικαιούχους);

Απάντηση: Η κάλυψη της ιδίας συμμετοχής μπορεί να γίνει μέσω τραπεζικών διαθέσιμων από λογαριασμό στον οποίο εκτός από τον δικαιούχο υπάρχουν και άλλοι συνδικαιούχοι.

17. Οι δικαιούχοι στην κατηγορία Α μέχρι πότε θα πρέπει να έχουν συστήσει την επιχείρηση τους;

Απάντηση: Στην κατηγορία Α οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν συστήσει την επιχείρησή τους από την ημερομηνία έκδοσης της προκήρυξης της δράσης (7/11/2017) και πρίν την πρώτη εκταμίευση της επιχορήγησης.

18. Ατομική Επιχείρηση που έχει διακόψει τη λειτουργία της πριν την προκήρυξη της Δράσης, μπορεί να θεωρηθεί νέα Επιχείρηση για τους σκοπούς του Προγράμματος με επανέναρξη την Ατομικής;

Απάντηση: Μπορεί να υποβάλλει στην Κατηγορία Α σε επιλέξιμο ΚΑΔ του Παραρτήματος V, πάντοτε σύμφωνα με τους λοιπούς όρους και προϋποθέσεις του Οδηγού της Δράσης (πχ όροι για το ίδιο κατάλυμα).

19. Τα τραπεζικά διαθέσιμα μέχρι πότε θα πρέπει να βρίσκονται στην τράπεζα έτσι ώστε να δικαιολογηθεί η ιδιωτική συμμετοχή;

Απάντηση: Οι τραπεζικές βεβαιώσεις στις οποίες αναφέρονται τα διαθέσιμα υπόλοιπα των λογαριασμών των φυσικών προσώπων θα πρέπει να δικαιολογούν το ποσοστό της ιδιωτικής συμμετοχής την τελευταία ημέρα του προηγούμενου μήνα πριν την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

20. Από πότε είναι επιλέξιμες οι δαπάνες

Απάντηση: Οι δαπάνες είναι επιλέξιμες από την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης (7/11/2017).

21. Μπορεί μία επιχείρηση να αγοράσει μεταχειρισμένο σκάφος εκτός προγράμματος και να επιδοτηθεί στο πρόγραμμα για εγκατάσταση νέου εξοπλισμού (π.χ. μηχανές, βυθόμετρα, GPS κλπ);

Απάντηση: Ναι, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

-η πωλήτρια εταιρεία του μεταχειρισμένου σκάφους δεν θα πρέπει να είναι εταίρος / μέτοχος της νέας επιχείρησης (Δικαιούχο)

-ο εξοπλισμός να είναι καινούργιος και αμεταχείριστος

-Oι δαπάνες είναι επιλέξιμες στην κατηγορία 2.1. «Μηχανήματα – Εξοπλισμός»

22. Στο πρόγραμμα η ίδρυση νέας επιχείρησης προϋποθέτει ή όχι την ύπαρξη μόνο επιλέξιμων ΚΑΔ;

Απάντηση: Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός από τον οδηγό της Δράσης

23. Υφιστάμενη επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε δύο δραστηριότητες εκ των οποίων η μία είναι επιλέξιμη από την Δράση και δεν έχει αναπτύξει καμία οικονομική δραστηριότητα σε αυτόν, μπορεί να υποβάλλει επενδυτικό σχέδιο;

Απάντηση: Σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις της Πρόσκλησης η επιχείρηση ανήκει στην Κατηγορία Β και μπορεί να υποβάλει επενδυτικό σχέδιο εφόσον πληροί τους όρους της κατηγορίας αυτής, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η απαίτηση μηδενικού Κύκλου Εργασιών ΣΥΝΟΛΙΚΑ στο ΑΦΜ και όχι μόνον στην επιλέξιμη δραστηριότητα.

24. Υφιστάμενη επιχείρηση που δεν έχει τουριστική δραστηριότητα, μπορεί να υποβάλλει πρόταση στην κατηγορία Α με την προσθήκη επιλέξιμου ΚΑΔ;

Απάντηση: Όχι, δεν μπορεί να υποβάλει πρόταση. Στην κατηγορία Α δεν επιτρέπεται η υποβολή πρότασης από υφιστάμενες επιχειρήσεις.

25. Οι μέτοχοι μιας επιχείρησης που ασκεί δραστηριότητα στον τομέα του τουρισμού μπορούν να ιδρύσουν νέα επιχείρηση που θα έχει τουριστική δραστηριότητα και να είναι επιλέξιμη στο πρόγραμμα;

Απάντηση: Ναι, εφόσον ισχύουν οι όροι και οι προϋποθέσεις που θέτει ο οδηγός του προγράμματος (πχ όροι για το ίδιο κατάλυμα).

26. Υφιστάμενη επιχείρηση μπορεί να υπαχθεί στη Δράση με την δημιουργία υποκαταστήματος (επιλέξιμο ΚΑΔ) σε άλλη Περιφέρεια για την κατασκευή νέας τουριστικής μονάδας;

Απάντηση: Η δημιουργία υποκαταστήματος από υφιστάμενη επιχείρηση δεν θεωρείται για τη Δράση ως ίδρυση επιχείρησης και, επομένως, τέτοιες επιχειρήσεις δεν είναι επιλέξιμες στην Κατηγορία Α.

Για να λαμβάνετε συγκεντρωμένα τις επενδύσεις στο email σας γραφτείτε στο εβδομαδιαίο newsletter των επενδύσεων.
Εγγραφή στο Newsletter

Facebook Twitter Linkedin

( 0 )

Συνολικά: | Εμφάνιση:

Επενδύσεις
  1. 29/03 14:18

    Επιμελητήριο Ηρακλείου | Έπαινοι για τη στήριξη του Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα ξενοδοχεία

  2. 29/03 14:16

    Cirium: Πόσο έχουν αυξηθεί οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων από το 2019

  3. 29/03 14:13

    Μέχρι τις 8 Απριλίου οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024»

  4. 29/03 14:08

    Aπό τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου το τρίτο Γαστρονομικό Φεστιβάλ της Κορινθίας

  5. 29/03 13:58

    ΥΠΑ | +15,7% η επιβατική κίνηση τον Φεβρουάριο, +12,2% στο δίμηνο

  6. 29/03 11:43

    Τρίτο This is Athens – City Festival: 32 ημέρες, 250 εκδηλώσεις σε 129 γειτονιές

  7. 29/03 11:18

    Brown Hotels: Νέο πρόγραμμα σπουδών στον τουρισμό, νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα

  8. 29/03 10:38

    Η TUI προβλέπει αύξηση αφίξεων 10% το 2024 στην Ελλάδα

  9. 29/03 10:31

    Δυναμική "εισβολή" της Google στον σχεδιασμό διακοπών με τη χρήση συστάσεων και τεχνητής νοημοσύνης

  10. 29/03 10:12

    Co-Lab Rhodes | Πώς η Ρόδος θα γίνει φάρος για τον αειφόρο τουρισμό - παρουσίαση από την TUI

  11. 29/03 09:57

    Καθολικό Πάσχα τον Μάρτιο | Οι ξενοδόχοι στη Μαγιόρκα προβληματίζονται

  12. 29/03 07:59

    Η Ελλάδα στην 5η θέση των κυριότερων επενδυτριών χωρών στη Ρουμανία

  13. 29/03 07:58

    Οι τιμές πώλησης πολυτελών ακινήτων στις δημοφιλέστερες περιοχές του Μιλάνου

  14. 29/03 07:11

    Διαγωνισμός 140.000 ευρώ για διαμονή και ημιδιατροφή σε ξενοδοχεία

  15. 29/03 07:08

    Σε ποιους κλάδους δραστηριοποιούνται οι 450 εταιρείες ελληνικών συμφερόντων στα Εμιράτα

  16. 29/03 07:01

    Τουριστική προβολή, μέσω του GRis FESTIVAL, στη Νέα Υόρκη

  17. 28/03 17:31

    United Airlines | +25% οι πτήσεις από την Ελλάδα το 2024 - Επεκτείνονται οι εποχικές πτήσεις

  18. 28/03 17:18

    Βέλγοι φοιτητές εκπαιδεύονται στον σχεδιασμό τουριστικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη

  19. 28/03 16:51

    Όλγα Κεφαλογιάννη | Η Ρόδος μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου προορισμού

  20. 28/03 16:13

    Διάκριση για το ξενοδοχείο Athina Palace Resort & Spa

  21. 28/03 15:02

    Handelsblatt | Προς νέο ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός το 2024, αλλά ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια;

  22. 28/03 14:58

    Braathens Regional Airlines: Οι πτήσεις τσάρτερ των Apollo, Spies και VING προς Ελλάδα το καλοκαίρι

  23. 28/03 12:13

    Ελληνικός Τουρισμός | Απογειώθηκαν οι τιμές στα ξενοδοχεία πολυτελείας το β' εξάμηνο του 2023

  24. 28/03 11:43

    Η Lufthansa καταλήγει σε συμφωνία με το προσωπικό εδάφους

  25. 28/03 11:30

    Eurobank | Ενεργοποιείται και φέτος το Πρόγραμμα "Business Banking Τουρισμός"

  26. 28/03 11:23

    3.000 θέσεις εργασίας στην «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» της ΔΥΠΑ το Σάββατο στο ΣΕΦ

  27. 28/03 11:00

    Η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου στην Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ στο Βόλο

  28. 28/03 10:56

    H HotelBrain επεκτείνεται στην κυπριακή αγορά

  29. 28/03 10:12

    Γαλλία: Ολυμπιακοί Αγώνες με …ύψιστο συναγερμό

  30. 28/03 10:01

    Ξενοδοχείο Akkadian | Το Νέο Gay Only Hotel στη Μύκονο

  31. 28/03 08:07

    Οι Αμερικανοί πάλι οι μεγαλύτεροι επενδυτές στη Γαλλία

  32. 28/03 07:59

    Έκθεση φωτογραφίας Αμερικανού φιλέλληνα φωτογράφου στην Κωνσταντινούπολη

  33. 28/03 07:56

    Eλεγχόμενη στάθμευση σε κεντρική περιοχή της Βουλιαγμένης - τα τιμολόγια στάθμευσης

  34. 28/03 07:54

    Υποχώρησε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο

  35. 28/03 07:01

    Σημαντική πηγή εσόδων το εισερχόμενο οδικό τουριστικό ρεύμα από τη Βουλγαρία

  36. 27/03 16:58

    Βρετανικός τουρισμός: Έντονη τάση για διακοπές εκτός σεζόν – Διπλάσιο ενδιαφέρον για Κω αυτό το καλοκαίρι

  37. 27/03 16:56

    Αρχαία Ολυμπία | Εορτασμός των 2800 χρόνων από την τέλεση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων

  38. 27/03 14:42

    Lidl Voyages: Οι Γάλλοι δεν επιλέγουν πια διακοπές βάσει προορισμού αλλά βάσει τιμής – Γιατί η Ελλάδα είναι δημοφιλής

  39. 27/03 13:22

    Π. Αντωνίου | "Εξοικονομώ", ¨"Θωρακίζω" ή "Κατεδαφίζω κατ' οίκον";

  40. 27/03 12:39

    Ξενοδοχεία | Ανοίγει την 1η Απριλίου το La Divina στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

  41. 27/03 12:27

    Γενική Συνέλευση ΗΑΤΤΑ | Τα Ελληνικά τουριστικά γραφεία στην πρώτη γραμμή για την ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού

  42. 27/03 12:22

    Τουρισμός | Σήμα Πιστοποίησης Αειφορίας “The Rhodes Co–Lab” στα ξενοδοχεία της Ρόδου

  43. 27/03 11:57

    Η πτώση του πληθωρισμού και των επιτοκίων θα τονώσει τα ταξίδια - έντονη ζήτηση για Ρόδο και Σκιάθο

  44. 27/03 11:49

    C & W | +23% η αξία των ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Ελλάδα το 2023

  45. 27/03 11:23

    MSC Group | Περισσότερες κρουαζιέρες στην Ελλάδα το 2024 - επέκταση και σε χειμερινά δρομολόγια

  46. 27/03 10:44

    Τουρισμός | Η Μαγιόρκα "συμμαχεί" με τους τουρίστες για τη βιωσιμότητα

  47. 27/03 10:18

    «Ιδού η Ρόδος ιδού και η ποιότητα» | Επιστρέφει η ημερίδα του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου

  48. 27/03 10:07

    Υπ. Τουρισμού | Τι απάντησε στα αιτήματα των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης για τις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης

  49. 27/03 07:52

    Ταξίδι εξοικείωσης στην Αθήνα για φοιτητές από το Βέλγιο

  50. 27/03 07:48

    Διαγωνισμός για τη διαχείριση του τουριστικού καταφυγίου Αγ. Νικολάου στον όρμο Αιγίου

  51. 27/03 07:44

    Taratsa Film Festival Larisas στη Λάρισα

  52. 27/03 07:42

    Oι Δήμοι Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προβολή του προορισμού

  53. 26/03 16:28

    Η Κρήτη ταξίδεψε στο Βουκουρέστι και στην Κοπεγχάγη

  54. 26/03 16:14

    Ελληνικός τουρισμός | Υψηλές επιδόσεις σε αφίξεις και ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιανουάριο του 2024

  55. 26/03 15:56

    Στην Κάρπαθο το πρώτο Tapestry Collection by Hilton Resort στην Ευρώπη - συνεργασία με την CHC Group

  56. 26/03 15:55

    Ιταλία: Έρευνες στην Booking.com για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού στις ξενοδοχειακές κρατήσεις

  57. 26/03 14:43

    Νέο στέλεχος πωλησεων και μάρκετινγκ στη Domes Resorts

  58. 26/03 13:26

    Jet2: Νέες συνδέσεις το 2025 με Ηράκλειο, Ρόδο, Ζάκυνθο και Κέρκυρα

  59. 26/03 12:22

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στην Ανατολική Χαλκιδική για ανάδειξη του περιπατητικού τουρισμού

  60. 26/03 12:19

    Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια για τους επαγγελματίες από την Περιφέρεια Κρήτης

  61. 26/03 12:17

    ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης στη Μήλο για προβολή της στην Ολλανδική αγορά

  62. 26/03 12:15

    «Crete Sense the Αuthentic» | H νέα καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης

  63. 26/03 12:08

    Σύγχρονες υποδομές εξυπηρέτησης των επισκεπτών στην Αρχαία Μεσσήνη

  64. 26/03 12:08

    Περιβαλλοντικό έγκλημα | Νέα νομοθεσία της ΕΕ με αυστηρότερες κυρώσεις και διευρυμένο κατάλογο αδικημάτων

  65. 26/03 11:42

    TUI: Τα τρία ξενοδοχεία της Κρήτης με τις περισσότερες κρατήσεις από την Αυστρία για το καλοκαίρι του 2024

  66. 26/03 11:22

    Foreign Office | Ταξιδιωτική σύσταση στους Βρετανούς για τρομοκρατική απειλή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

  67. 26/03 11:05

    Vogue: Αυτά είναι τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία της Σαντορίνης

  68. 26/03 07:18

    Μερική διατήρηση αρχαιοτήτων σε 7όροφο ξενοδοχείο που κτίζεται στο Κουκάκι

  69. 26/03 07:16

    Μείωση των εισροών ξένων επενδύσεων στην Ισπανία

  70. 26/03 07:15

    Η Αλβανία είχε την υψηλότερη αύξηση διανυκτερεύσεων σε όλη την Ευρώπη το 2023

  71. 26/03 07:13

    Οι νέοι δύσκολα μπορούν να εξασφαλίσουν οικονομική κατοικία στην Ολλανδία

  72. 26/03 07:09

    Δήμος Αμφίπολης: Στο πρόγραμμα προσβασιμότητας οι παραλίες Κυανής Ακτής και Νέων Κερδυλλίων

  73. 25/03 11:12

    Τουρισμός | Οι προορισμοί με την καλύτερη αξία για τις διακοπές των Βρετανών το 2024- στην 19η θέση η Κέρκυρα

  74. 25/03 07:06

    Ο ΕΟΤ σε B2B workshops στην Ολλανδία και το Βέλγιο

  75. 25/03 07:04

    Το ελληνικό ελαιόλαδο στην Ιταλία

  76. 24/03 11:57

    Τουρισμός | Παγκόσμιος ανταγωνισμός για την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων - 66 χώρες παρέχουν Digital Nomad Visas

  77. 24/03 07:24

    Οι στενές σχέσεις των ιχθυοκαλλιεργητικών κλάδων Ελλάδας-Ισπανία | Oι κορυφαίες εταιρείες

  78. 24/03 07:21

    Διεθνής Ποδηλατικός Αγώνας L’ Etape Greece by Tour de France στην Αρχαία Ολυμπία

  79. 23/03 19:49

    19.400 επιχειρηματικές συναντήσεις στο Φόρουμ προώθησης των κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία

  80. 23/03 19:43

    Στ. Αρναουτάκης: Το Φόρουμ αποδεικνύει τη δυναμική της Κρήτης στον πρωτογενή και τον τριτογενή τομέα

  81. 23/03 19:30

    Κανείς Δήμαρχος της Κρήτης δεν έχει στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό

  82. 23/03 07:07

    Πολιτιστικά Μονοπάτια στη Σκιάθο

  83. 22/03 22:39

    Δεύτερο Messinia Forum από τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας

  84. 22/03 22:34

    Άδεια ίδρυσης για το υδατοδρόμιο Χίου

  85. 22/03 22:24

    Εγκαίνια για το ανακαινισμένο Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής

  86. 22/03 22:14

    Πάσχα των Καθολικών: «Τα αεροπλάνα ταξιδεύουν γεμάτα» για Κρήτη

  87. 22/03 22:04

    H ιστορία των χίπις στην Κρήτη στον γερμανικό Τύπο

  88. 22/03 14:57

    4 στους 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα έχουν δυνατότητα ΑΙ το 2025

  89. 22/03 14:50

    Ελληνικός τουρισμός 2024 | +16% οι αφίξεις, +27,1% οι εισπράξεις τον Ιανουάριο

  90. 22/03 14:45

    H Accor εντάσσεται στην A-list του CDP με τις δράσεις της για την κλιματική αλλαγή

  91. 22/03 14:39

    Η «Ώρα της Γης» στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

  92. 22/03 12:20

    Αυτές είναι οι χώρες με τις ακριβότερες βίζες στον κόσμο – Στη λίστα και η Ελλάδα

  93. 22/03 11:57

    Σύλλογος Επιχειρηματιών Κάσου προς υπ. Ναυτιλίας: "Αυξήστε τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς την Κάσο"

  94. 22/03 11:43

    Συνέλευση Καταλυμάτων Ν. Ηρακλείου: "Είμαστε σημαντικός κρίκος στην παραγωγική διαδικασία"

  95. 22/03 11:22

    Μνημόνιο Συνεργασίας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

  96. 22/03 11:19

    Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιστημονικός εταίρος του ΞΕΕ

  97. 22/03 11:07

    Βρετανικός τουρισμός | Όλο και περισσότεροι επιλέγουν σόλο ταξίδια

  98. 22/03 10:31

    Στην αλυσίδα Romantik Hotels & Restaurants το Romantik B&B Villa Selena στη Σύρο

  99. 22/03 10:19

    ΔΥΠΑ | «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό» το Σάββατο 30 Μαρτίου στο ΣΕΦ με 3.000 θέσεις εργασίας

  100. 22/03 07:55

    Νέα Προποντίδα | Έργα προστασίας ακτής, μπροστά από την οποία θα κατασκευαστεί ξενοδοχείο