Τα γαστρονομικά φεστιβάλ, αφορμές για ταξίδια

Α Decrease font Enlarge font
Τα γαστρονομικά φεστιβάλ, αφορμές για ταξίδια

Οι προσπάθειες ανάδειξης της ελληνικής γαστρονομίας έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια, με τους τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες να έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους. Πολύ αξιόλογα γαστρονομικά φεστιβάλ διοργανώνονται και φέτος αυτή την εποχή σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τα οποία από τη μία επιχειρούν να μυήσουν τους επισκέπτες την τοπική γαστρονομία ενώ από την άλλη δημιουργούν συνέργιες και δίκτυα επιχειρηματιών, με πολύ ελπιδοφόρες προοπτικές.

Σταχυολογήσαμε τα πιο γνωστά γαστρονομικά φεστιβάλ της σεζόν και σας τα παρουσιάζουμε με χρονολογική σειρά.

 

Tinos Food Paths 

To Tinos Food Paths είναι ένας φορέας ενεργός όλο το χρόνο, μια δεξαμενή ιδεών και ζυμώσεων, που κορυφώνεται με τη “Γιορτή της Γαστρονομίας” που πραγματοποιείται κάθε δεύτερη βδομάδα του Μαΐου στο νησί και περιλαμβάνει δράσεις όπως συνέδρια και στρογγυλά τραπέζια, ξεναγήσεις στην τηνιακή ύπαιθρο, γαστρονομικές εμπειρίες κλπ. Η φετινή διοργάνωση θα ανοίξει τις πόρτες της από 7 έως 13 Μαΐου.
Ύστερα από τρία χρόνια δυναμικής παρουσίας του Tinos Food Paths, φέτος γίνεται ένα ανοιχτό κάλεσμα στις επιχειρήσεις του νησιού, με σκοπό την ενίσχυση με παράλληλες δράσεις καθ' όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, βασισμένες στη γαστρονομική παράδοση της Τήνου. Μέχρι τώρα οι Τηνιακοί επιχειρηματίες έχουν σταθεί αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, και με αυτή την πρόσκληση, θα δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουν ενεργό ρόλο και να βρεθούν στην καρδιά του εγχειρήματος. 

Για αυτό το λόγο, το Tinos Food Paths προχωρά στη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία θα είναι ενεργή όλο το χρόνο, θα είναι το μέσο προβολής και προώθησης των δράσεων, θα λειτουργεί ως ένας διαδραστικός φάρος ενημέρωσης και επικοινωνίας.


Corfu Food and Wine Festival 

Η ανάδειξη της γαστρονομίας ως κύριου χαρακτηριστικού της ιστορίας και του πολιτισμού στην Κέρκυρα περιλαμβάνεται στους στόχους του Corfu Food and Wine Festival το οποίο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Φέτος θα πραγματοποιηθεί το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 13 Μαΐου.
Ο χρόνος διεξαγωγής του Φεστιβάλ τοποθετείται στην έναρξη της τουριστικής περιόδου ώστε μέσω της προώθησης της Κέρκυρας ως γαστρονομικός προορισμός να δοθεί κίνητρο επιμήκυνσης της περιόδου.

Καινοτομία αποτελεί η αναφορά στην ομηρική διατροφή, μια στρατηγική της Κέρκυρας που σχεδιάζεται από το Δήμο Κέρκυρας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Υπουργείο Τουρισμούς και θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και όλων των Δήμων του Ιονίου.

Το Φεστιβάλ έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν δημοσιογράφοι και διεθνούς κύρους προσωπικότητες της γαστρονομίας και του τουρισμού. Η διεθνής εικόνα προκύπτει και από τις συμμετοχές, καθώς διάσημοι σεφ από τη Μόσχα, τη Βενετία, την Πάρμα αλλά και οργανισμοί όπως το International Center of Wine and Gastronomy, ο Marco Polo αλλά και ο Δήμος και το Επιμελητήριο της Πάρμα αναμένονται στην Κέρκυρα για να συμμετάσχουν στις δράσεις τους Φεστιβάλ.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται μαγειρέματα από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων που συνθέτουν την ιστορία της Κέρκυρας και υπόλοιπων Ιονίων Νησιών, παρουσιάσεις των τοπικών προϊόντων και κρασιών, ενώ τα εστιατόρια θα παρουσιάσουν ειδικά μενού δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δοκιμάσουν τα προϊόντα και την κουζίνα τους, να μυηθούν στη μαγειρική, να ρωτήσουν, να συζητήσουν και να φωτογραφηθούν με τους παραγωγούς και τους σεφ. Στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται σεμινάρια, επιδείξεις και επισκέψεις σε τοπικά οινοποιεία, ποτοποιεία, ζυθοποιία, εργαστήρια τροφίμων.

 

Sani Gourmet Festival 

Στο Sani Gourmet ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γευτεί δημιουργίες βραβευμένων Ελλήνων σεφ, νέων ταλέντων αλλά και διεθνών, καταξιωμένων σεφ, με αστέρια Michelin και να αφεθεί σε ένα γευστικό ταξίδι, επηρεασμένο από τις διεθνείς τάσεις στη γαστρονομία.

Φέτος θα διοργανωθεί 11 - 15 Μαΐου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει οκτώ chef βραβευμένους με αστέρια Michelin οι οποίοι θα ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους. Συγκεκριμένα, θα λάβουν μέρος ο βραβευμένος Ιταλός Saverio Sbaragli, ο επί δεκαετία συνεργάτης και executive chef του “Hakkasan Group” Αμερικανοκορεάτης Akira Back, ο μινιμαλιστής Ολλανδός Remco Kuijpers που αναδεικνύει τα υλικά σε “αστέρια” των πιάτων του, ο Γερμανός Bjorn Swanson που κατάφερε να βραβευθεί με αστέρι Michelin έξι μόλις μήνες μετά τα εγκαίνια του εστιατορίου του, “Golvet”, το γαστρονομικό “φαινόμενο” Alan Geaam, ο αυτοδίδακτος Λιβανέζος διαχειρίζεται πλέον τέσσερα εστιατόρια στο Παρίσι, ο Αργεντινός με ιταλικές ρίζες Paulo Airaudo, ο καλλιτέχνης της fusion γαλλοϊαπωνικής κουζίνας Ιάπωνας Ryohei Kawasaki και ο Ιταλός Umberto de Martino.

 

Mount Athos Area Kouzina 

Το KOUZINA αποτελεί για την περιοχή του Άθω το κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς! Στη σκιά του ιερού Άθωνα, στο μυχό του κόλπου του Αγίου Όρους, στο αμμουδερό νησί της Αμμουλιανής, στους πρόποδες του βουνού του Αριστοτέλη, στο Στρυμονικό κόλπο, στον Ακάνθιο Κόλπο, στις παρυφές του Χολομώντα, Ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού προσκαλεί τους επισκέπτες να μυρίσουν και γευτούν τα βιολογικά προϊόντα και τις γεύσεις της περιοχής μέσα από μια υπέροχη γαστρονομική γιορτή.

To Mount Athos Area Kouzina 2018 θα διαρκέσει (όπως κάθε χρόνο) έναν ολόκληρο μήνα: από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 15 Ιουνίου και θα εστιάσει στην τοπική παράδοση, που θέλει τους ανθρώπους της Ανατολικής Χαλκιδικής να τιμούν τη γη τους σε κάθε ευκαιρία, ευχαριστώντας τη για τα δώρα που τους προσφέρει.

Θα παντρέψει όμως αυτήν την παράδοση με τις μαγειρικές δημιουργίες, οι οποίες βασίζονται πάντα στην τοπική βιολογική παραγωγή.

Γιορτές της φύσης, της θάλασσας, της γης, των προϊόντων, διαγωνισμοί και μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής, γεύσεις που αναδεικνύουν τα βιολογικά προϊόντα και την πλούσια παραγωγή, γεύσεις προσφυγικές, αρχαιοελληνικές, παραδοσιακές, μοναστηριακές, μεσογειακές, αλλά και gourmet πιάτα – δημιουργίες τοπικών και διάσημων chefs.

 

10ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου – Πάτμος 

10 προορισμοί θα βρεθούν στο ραντεβού της γαστρονομικής γιορτής του καλοκαιριού που γίνεται στην Πάτμο από 18 έως 25 Ιουνίου 2018. Στο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου μαγείρισσες από την Πάτμο και τα άλλα νησιά μαγειρεύουν και διαγωνίζονται σε τέσσερις κατηγορίες. Επιβραβεύονται τα τρία καλύτερα της κάθε κατηγορίας, από γνωστούς και φημισμένους σεφ και γευσιγνώστες.  Μεταξύ των ονομάτων που έχουν τιμήσει τη διοργάνωση είναι : Λευτέρης Λαζάρου, ETZIN AKIN, Άρτεμις Τζίτζη  Ελένη Ψυχούλη, Βέφα Αλεξιάδου, Ευτύχης Μπλέσας,  Γεωργία Κοφινά, Ντίνα Νικολάου, Γεωργία Κοφινά, Γιάννης Δεβετζόγλου, Μαρίνα Ζουρίδη, Γρηγόρης Χριστοδούλου, Γιώργος Γρύλλης, Μπενέτος Ματθαίου, Δημήτρης Αφεντάκης, Νίκος Χριστοφόρου, Χρήστος Ξεραξούδης.

Στις δράσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνεται επίσης διήμερο workshop για παιδιά έως 14 ετών, ποδηλατοδρομίες και ημερίδα Ευ Ζην.

 

Γιορτή Κρητικής Διατροφής – Ρέθυμνο 

Η μεγάλη γιορτή της Κρητικής γαστρονομίας, του πολιτισμού και της παράδοσης η «Γιορτή Κρητικής Διατροφής 2018», διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνης από την Κυριακή 1 Ιουλίου έως και Σάββατο 7 Ιουλίου.

Εκλεκτά προϊόντα της Κρητικής γης, αντικείμενα λαϊκής τέχνης, μαθήματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, παρουσιάσεις, γευσιγνωσίες, πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις, θα παρουσιαστούν  στις δροσερές αλέες του Δημοτικού Κήπου.

Μουσική, χοροί, δρώμενα από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, θα ολοκληρώνουν κάθε βράδυ μια ξεχωριστή εμπειρία.

Η 7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, το Δήμο Ρεθύμνης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης. Όπως αναφέρουν οι Φορείς σε κοινή δήλωση τους: «Οι γνήσιοι πρεσβευτές της Κρήτης, τα προϊόντα της γης, του πολιτισμού και της παράδοσης της, τιμώνται όπως κάθε χρόνο. Στη μεγάλη αυτή γιορτή, αναδεικνύεται ο πλούτος του νησιού μας, όλα εκείνα που το κάνουν ξεχωριστό, μοναδικό στον κόσμο. Όλα εκείνα, που για εκατομμύρια ταξιδιώτες από τα τέσσερα σημεία της Γης, αποτελούν το λόγο επίσκεψης τους εδώ και δεκαετίες». 

Πολυάριθμοι τοπικοί φορείς συμμετέχουν εθελοντικά για να βοηθήσουν στην καλύτερη  και ασφαλέστερη δυνατή διοργάνωση.

Στην 7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής θα συμμετέχουν πάνω από 40 επιχειρήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι παραγωγοί διαφόρων προϊόντων της κρητικής γης. Το φημισμένο κρητικό λάδι και μέλι, το τυρί, το ρόδι, το φραγκόσυκο, τα σαλιγκάρια, τα παραδοσιακά καλλυντικά, χειροτεχνήματα λαϊκής τέχνης και πολλά ακόμη θα παρουσιαστούν στους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να τα γευτούν και να τα ανακαλύψουν.

Πλούσιο θα είναι και το παιδικό πρόγραμμα, που έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αλλά και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, καθώς και το καλλιτεχνικό, πρόγραμμα με διάσημους Κρητικούς καλλιτέχνες αλλά και γνωστούς τραγουδιστές και μουσικούς από όλη την Ελλάδα.

 

Lesvos Food Fest 

Ένα πολύχρωμο μωσαϊκό γεύσεων που βάζει στο επίκεντρο το μεζέ, το ουζάκι, μα πάνω απ’ όλα την παρέα. Τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα της γαστρονομίας του νησιού απεικονίζονται στο λογότυπο του φεστιβάλ (σαρδέλα, γλυκάνισος, ελιά) και συνθέτουν ένα σύγχρονο μοτίβο, που εκφράζει την γιορτινή διάθεση γύρω από το τραπέζι.

Το 2ο Lesvos Food Fest θα πραγματοποιηθεί 5-15 Ιουλίου, σε 9 περιοχές της Λέσβου με τη συνεργασία 9 συνεργαζόμενων εταίρων και την υποστήριξη τοπικών πολιτιστικών σωματείων, τουριστικών φορέων, ιδιωτικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών. Θα περιλαμβάνει μαγειρέματα, επίδειξη τοπικών συνταγών, παρουσίαση των τοπικών προϊόντων, εργαστήρια αλλά και επισκέψεις στα σημαντικότερα αξιοθέατα της κάθε περιοχής.

 

Φεστιβάλ Κυκλαδίτικης Κουζίνας «Νικόλαος Τσελεμεντές» 

Κάθε χρόνο στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου με την υποστήριξη του Δήμου Σίφνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το τριήμερο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές».

Φέτος, έχοντας στο “βιογραφικό” του το ΧΡΥΣΟ Βραβείο "European gastronomic Festival 2016" και ΑΣΗΜΕΝΙΟ Βραβείο στα Best City Awards 2016, τη συλλογική προσπάθεια και την εθελοντική προσφορά όλων των συμμετεχόντων, στοχεύει στην ακόμα μεγαλύτερη προβολή των τοπικών προϊόντων της κυκλαδίτικης γης και στην ανάδειξη της ξεχωριστής γαστρονομίας των νησιών μας.

Το 11ο Φεστιβάλ, που διοργανώνεται 7-9 Σεπτεμβρίου στη Σίφνο, θα φιλοξενήσει προϊόντα και αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές, προωθώντας ταυτόχρονα μέσα από παράλληλες εκδηλώσεις- για μικρούς και μεγάλους- τη σπουδαιότητα της σωστής διατροφής.

Στο φεστιβάλ την τιμητική τους έχουν πάντα οι συνταγές. Παραδοσιακές, με υλικά από τον τόπο τους, μοιράζονται απλόχερα σε χαρτί σε τρεις γλώσσες αλλά και σε… μπουκιές, δημιουργώντας την ευχάριστη και γιορταστική ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει τα μεγάλα ελληνικά, οικογενειακά και φιλικά, τραπέζια. Συνοπτικά το τριήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει: Κάθε απόγευμα από τις 19:00 και μετά στην πλατεία & στο Στενό του Αρτεμώνα, επιδείξεις παρασκευής παραδοσιακών συνταγών από διαφορετικά νησιά – περιοχές, παιδομαγειρέματα με στόχο τον προσανατολισμό των μικρών μας φίλων στην υγιεινή διατροφή, και πολλές ακόμα δραστηριότητες για παιδιά αλλά και έκθεση και διάθεση παραδοσιακών προϊόντων.

  1. 14/11 19:23

    To υπ. Τουρισμού συντάσσει προδιαγραφές για τη μετατροπή βαγονιών τρένου σε τουριστικά καταλύματα

  2. 14/11 17:04

    KINAΛ: Πρόταση νόμου για μείωση φόρων στην εστίαση και απόδοση φόρου διαμονής στους Δήμους

  3. 14/11 16:13

    Τα πιο παράξενα αιτήματα των πελατών σε βρετανικά ξενοδοχεία

  4. 14/11 15:10

    Ποιες δεξιότητες ανοίγουν την πόρτα για πρόσληψη σε μια εταιρεία

  5. 14/11 14:55

    Ο εξερχόμενος τουρισμός από την Ινδία θα διπλασιασθεί μέχρι το 2022

  6. 14/11 13:26

    Radisson Blu Park: Ειδικό μενού στο εστιατόριο St' Astra για το Thanksgiving

  7. 14/11 13:22

    Παγκόσμια πρωτιά για το σποτ του ΕΟΤ

  8. 14/11 13:20

    Ποιοί ελληνικοί προορισμοί είχαν τις περισσότερες κρατήσεις rent a car από Γερμανούς

  9. 14/11 12:46

    O αντιπρόεδρος της FedHATTA σε θέση ευθύνης στην ECTAA

  10. 14/11 12:25

    trivago Awards: Διακρίσεις για 60 ελληνικά ξενοδοχεία ως τα καλύτερα για το 2019

  11. 14/11 12:22

    Το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη ξεναγεί τους μαθητές στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης

  12. 14/11 12:15

    Ο αμερικανικός κολοσσός Hines εξαγοράζει ξενοδοχεία στην Κρήτη

  13. 14/11 12:05

    Με ή χωρίς βίζα τα ταξίδια των Βρετανών στην ΕΕ μετά το Brexit;

  14. 14/11 11:52

    Βρετανικός τουρισμός | Σύγχυση για τις επιπτώσεις του Brexit στα ταξίδια

  15. 14/11 11:33

    Αθήνα | Με ραντεβού η αποκομιδή των απορριμάτων και στην Ομόνοια

  16. 14/11 11:25

    DW: Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός

  17. 14/11 11:12

    Ο κυπριακός τουρισμός αναδεικνύει το "Κυπριακό Πρόγευμα"

  18. 14/11 11:07

    Τουριστική προβολή της Αλοννήσου με τη σύγχρονη τεχνολογία

  19. 14/11 10:55

    Πρωτάθλημα Motocross Νοτίου Ελλάδας στη Μεγαλόπολη

  20. 14/11 10:54

    Τουριστική προβολή της Χίου στην Πολωνία

  21. 14/11 10:51

    Διαγωνισμός για τις δημοτικές Θερμοπηγές στην Κάλυμνο

  22. 14/11 10:49

    Ο ΕΟΤ στηρίζει την συναυλία της Α. Πρωτοψάλτη στο Λονδίνο

  23. 14/11 10:46

    Νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Κρήτη

  24. 13/11 16:32

    Ζ.Χνάρης: Το 2019 δεν θα είναι εύκολη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό

  25. 13/11 15:20

    Αλ. Βασιλικός: Η επόμενη 5ετία δεν θα μοιάζει με την προηγούμενη στον τουρισμό

  26. 13/11 15:20

    FedHATTA: Το Ουμπεκιστάν και η Κούβα συστήνονται στους Έλληνες ταξιδιώτες

  27. 13/11 14:24

    Εικονική πραγματικότητα και Hotel Design Awards Area στην 100% Hotel Show 2018

  28. 13/11 14:05

    Πόσο διαδεδομένος είναι ο ιαματικός τουρισμός στην Ελλάδα;

  29. 13/11 13:43

    Σπουδαίοι ομιλητές στο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας του ΞΕΕ στην XENIA 2018

  30. 13/11 13:35

    Ξενοδοχεία | Παράταση προσφορών για το πρώην Ambassadeur στο κέντρο της Αθήνας

  31. 13/11 13:16

    Στο φως η "άγνωστη" αρχαία Τενέα στο Χιλιομόδι Κορινθίας

  32. 13/11 12:24

    Το «Λεωφορείο της Μακεδονικής Κουζίνας» ξεκίνησε το ταξίδι του στην Ευρώπη

  33. 13/11 12:21

    H ΚΕΔΕ συνεδριάζει για τον τουρισμό

  34. 13/11 11:59

    Facebook Pixel, ένας πολύτιμο εργαλείο για την προβολή της τουριστικής επιχείρησης

  35. 13/11 11:53

    Hertz: Διψήφια αύξηση των μισθώσεων το 9μηνο

  36. 13/11 11:42

    Ρόδος: Ο τουρισμός τριπλασιάζει τα απόβλητα στις παραλίες

  37. 13/11 11:38

    ΣΤΑΣΥ: Χωρίς μετεπιβίβαση οι μετακινήσεις με Μετρό προς το αεροδρόμιο Αθηνών

  38. 13/11 11:33

    Διψήφια αύξηση αεροπορικών αφίξεων στα Ιόνια νησιά

  39. 13/11 11:29

    Η Μήλος στην WTM 2018

  40. 13/11 11:20

    Ίος: Στροφή στον ποιοτικό τουρισμό

  41. 13/11 11:13

    H Θεσσαλονίκη στο όραμα για ενιαία βαλκανική τουριστική εμπειρία

  42. 13/11 11:08

    Ο εναλλακτικός τουρισμός εργαλείο για την επέκταση της σεζόν στην Πάρο

  43. 13/11 11:02

    Πώς η Turkish Airlines θα φέρει τουρισμό όλο το χρόνο στην Τουρκία

  44. 13/11 10:49

    40 εκατ. ευρώ έσοδα είχε φέτος η Ακρόπολη

  45. 13/11 10:42

    Η ASTA βραβεύει την Έλενα Κουντουρά

  46. 13/11 10:38

    Νέα εποχή για την TripAdvisor – Τι αλλάζει από σήμερα

  47. 13/11 08:32

    Πώς η ΑΑΔΕ επιχειρεί τη φορολογική συμμόρφωση των τουριστικών επιχειρήσεων

  48. 13/11 08:28

    Προσλήψεις επιτόπιου προσωπικού σε γραφεία εξωτερικού του ΕΟΤ

  49. 13/11 08:26

    Διυπουργική Επιτροπή για το χωροταξικό του τουρισμού

  50. 13/11 08:24

    Πάρος: Νέος διαγωνισμός για την εκμίσθωση του δημοτικού ξενώνα Νάουσας

  51. 13/11 08:23

    Δράσεις τουριστικής προβολής Καρπενησίου και Θήβας

  52. 13/11 08:01

    Λάμψα: Εγκρίθηκε η σύμβαση απορρόφησης της "Τουριστικά Θέρετρα" (ξενοδοχείο Sheraton Rhodes Resort)

  53. 12/11 15:57

    O κρητικός τουρισμός σε συνάντηση Αρναουτάκη με την Πρέσβειρα της Ιρλανδίας

  54. 12/11 15:30

    Π. Ευσταθίου: Ο ιατρικός τουρισμός και ο τουρισμός πολυτελείας προωθούνται στη ρωσική αγορά

  55. 12/11 15:27

    Τουρισμός γκολφ: Επενδυτική συνεργασία Costa Navarino με την Consillium S.A.

  56. 12/11 15:21

    Σε ιδιώτες και το αεροδρόμιο Καλαμάτας

  57. 12/11 15:01

    Ανοιχτές Ημέρες Καριέρας στα ξενοδοχεία του Ομίλου Μεταξά

  58. 12/11 14:54

    Καλλιτέχνες νοικιάζουν τα σπίτια τους στην Airbnb για να ζήσουν

  59. 12/11 14:49

    Η Νάξος προσεγγίζει Ευρώπη, Ινδία, ΗΠΑ και Μ. Ανατολή στη WTM

  60. 12/11 14:41

    Η Ρόδος στην έκθεση WTM - Ισχυρή αύξηση των προκρατήσεων για το 2019

  61. 12/11 14:23

    Η Θεσσαλονίκη σε δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή της Εσθονίας

  62. 12/11 13:35

    +13,7% οι επισκέπτες στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους το 7μηνο

  63. 12/11 12:45

    Στον Όμιλο Γρύλου το ξενοδοχείο AKTIA Lounge Hotel & spa

  64. 12/11 12:23

    Ξενοδοχεία | Νέο μοντέλο αξιολόγησης της φιλοξενίας ανεβάζει τα έσοδα

  65. 12/11 11:46

    ΑΒΤΑ: Ποια προσέγγιση χρειάζεται ο τουρισμός των άνω των 50 ετών

  66. 12/11 11:23

    Νέο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης στην Πλάκα

  67. 12/11 10:55

    288.000 περισσότεροι επιβάτες στο "Μακεδονία" το πρώτο 10μηνο

  68. 12/11 10:48

    Philoxenia - Hotelia: +34% η επισκεψιμότητα το πρώτο διήμερο

  69. 12/11 10:42

    Προβολή της Καρπάθου στην WTM 2018

  70. 12/11 10:37

    Πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Καρπάθου για το 2019

  71. 12/11 10:35

    Άδειες για εργασίες σε ξενοδοχεία και κάμπινγκ στη Βόρεια Ελλάδα

  72. 12/11 10:29

    Διαγωνισμός για την μίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου 3-5 Πηγάδια

  73. 12/11 10:21

    Προληπτικός έλεγχος για Λεγιονέλλα στα συστήματα νερού σε ξενοδοχεία της Κρήτης

  74. 12/11 10:19

    Οινοτουρισμός: Βεβαιώσεις οινοτουριστικής επιχείρησης σε Χατζημιχάλη και Κουλοχέρη

  75. 11/11 21:29

    Α. Ανδρεάδης: Σε εξέλιξη οι επενδύσεις της Ikos Resorts σε Ελλάδα και Ισπανία

  76. 11/11 21:24

    Στην κορυφή του κόσμου «πέταξε» το ελληνικό τένις με τον Στέφανο Τσιτσιπά

  77. 11/11 12:23

    Δ.Ελλάδα και Λέσβος οι τιμώμενες περιοχές στην 34η Philoxenia

  78. 11/11 12:02

    4 ξενοδοχεία για πρόσφυγες στα Γρεβενά

  79. 11/11 12:00

    Τουριστικοί προσβάσιμοι θαλάσσιοι προορισμοί στη Μεσσήνη

  80. 11/11 11:58

    Ψηφιακή προβολή των πολιτιστικών και τουριστικών πόρων του Βόλου

  81. 10/11 17:00

    Philoxenia: Ο "ασημένιος τουρισμός" καταλύτης για την επιμήκυνση της σεζόν

  82. 10/11 16:06

    Η Ιρλανδία νέα αγορά για τη Χαλκιδική

  83. 10/11 14:10

    Ψηφιακές υπηρεσίες στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου

  84. 10/11 14:08

    Δωρεά για τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων στη Γορτυνία

  85. 10/11 14:07

    Το Μαρκόπουλο στα Πολιτιστικά Δίκτυα Πόλεων

  86. 10/11 13:16

    34η Philoxenia: Σχολή Ξεναγών και στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε η κ.Κουντουρά

  87. 10/11 12:34

    Η κρίση είναι το σύμπτωμα κι όχι η αιτία...

  88. 09/11 16:39

    Philoxenia-Hotelia: Ρεκόρ 20ετίας με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις

  89. 09/11 16:30

    Έκτακτη Γενική Συνέλευση ΠΟΞ: «Να πάρουν ανάσα τα ελληνικά ξενοδοχεία»

  90. 09/11 15:45

    Ρόδος: Ανάδειξη της Βίλας Ακάβη και του Πάρκου Ροδίνι

  91. 09/11 14:30

    Έξυπνος τουρισμός στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

  92. 09/11 14:01

    Έκθεση ΠΟΤ/ ETC: Aνερχόμενη αγορά για την Ευρώπη ο τουρισμός από τον Κόλπο

  93. 09/11 14:01

    Ο δρόμος ο λιγότερος ταξιδεμένος, στο digital marketing

  94. 09/11 13:33

    +6,1% η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια τον Οκτώβριο

  95. 09/11 13:11

    Ryanair: Προσφορά σε χειμερινές πτήσεις

  96. 09/11 12:21

    Μήνας Μαραθωνίου ο Νοέμβριος για τον τουρισμό της Αθήνας

  97. 09/11 11:57

    Θρησκευτικός τουρισμός στην Πελοπόννησο | Οι προτάσεις του Τουριστικού Οργανισμού

  98. 09/11 11:08

    Ο τουρισμός πόλης στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη στη νέα καμπάνια ΕΟΤ-Aegean

  99. 09/11 10:57

    Γ,Καμίνης: Η σημασία της ανάδειξης της Αθήνας ως «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας»

  100. 09/11 10:51

    WTM 2018: Καλές πρακτικές για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στην Ελλάδα