Oι αρχιμάγειροι Β.Ελλάδος προβάλλουν την Μακεδονική κουζίνα
Η προβολή και διάδοση της «Μακεδονικής Κουζίνας», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είναι ο κύριος στόχος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος για το 2017 ενώ παράλληλα θα αναπτυχθούν περαιτέρω οι ανθρωπιστικές δράσεις της. Η Λέσχη, η οποία κατά την περσινή περίοδο ετοίμασε φαγητό για 650.000 πρόσφυγες στον καταυλισμό της Ειδομένης, στην διάρκεια ενός οκτάμηνου συμμετέχει σε μια νέα συνέργια και θα προσφέρει φαγητό σε παθόντες, μετά από μια καταστροφή (σεισμός, πλημμύρα κ.α.) σε διάστημα ενός 24ωρου. Σημαντικότερο γεγονός για την χρονιά που πέρασε χαρακτηρίστηκε από τους σεφ η διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου Σεφ στη Θεσσαλονίκη.
Ο απολογισμός δράσεων του περασμένου έτους και τα σχέδια για το 2017 παρουσιάστηκαν στην διάρκεια του ετήσιου Συμποσίου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας, το βράδυ της Δευτέρας, στο ξενοδοχείο Grand Hotel στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια του οποίου έγινε και η κοπή της πίτας καθώς και η ανακοίνωση εγγραφών νέων μελών (νεαρών, δόκιμων, τακτικών). «Στη διάρκεια της τριετούς θητείας μας, που λήγει το Μάρτιο, κάναμε πολλά με αποκορύφωμα το Παγκόσμιο Συνέδριο το Σεπτέμβριο, προβάλλοντας την ελληνική γαστρονομία σε όλο τον κόσμο. Φέτος αλλάζει το σχέδιο και προβάλουμε τη Μακεδονική Κουζίνα», ανέφερε στο χαιρετισμό του ο σεφ Γιώργος Μαστροδημήτρης, πρόεδρος της Λέσχης.
«Η Μακεδονική Κουζίνα έχει καθαρή και μοναδική γεύση για όσους ξέρουν να την γεύονται. Έχει μεγάλη σημασία η προβολή της», υπογράμμισε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου ενώ ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας Θεοφάνης Παππάς περιέγραψε ότι «η Λέσχη Αρχιμαγείρων βοηθάει να δώσουμε οντότητα στις καθαρές γεύσεις με τις οποίες μεγαλώσαμε και υπάρχουν εκεί όπου εργάζονται οι σεφ. Θα δημιουργήσουμε την ταυτότητα της Μακεδονικής Κουζίνας και θα της δώσουμε πιστοποίηση». Ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος, από την πλευρά του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συμμετοχή της Λέσχης στην έκθεση Philoxenia της ΔΕΘ- HELEXPO σημειώνοντας «δώσατε τη γεύση στον κόσμο». «Χωρίς εσάς δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλή βαθμολογία στις επιχειρήσεις μας», είπε ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, εκτιμώντας ότι φέτος θα είναι μια καλή χρονιά για την τουριστική περίοδο, όπως φαίνεται από τις προκρατήσεις. Στη διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου των Σεφ αναφέρθηκε η Δέσποινα Αμαραντίδου, συνιδιοκτήτρια της ARTION.
Στις δράσεις της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος το 2016, η σημαντικότερη ήταν το Παγκόσμιο Συνέδριο, επανέλαβε ο Αντιπρόεδρος της Λέσχης Χρήστος Γκότσης, κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς. Επίσης, αναφέρθηκε: στα γεύματα που ετοίμαζαν σεφ της Λέσχης για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη, για ένα οκτάμηνο, από 2.500 έως 3.500 μερίδες την ημέρα, με επικεφαλής τον σεφ Δημήτρη Κυριακόπουλο, δράση που «χαρακτηρίστηκε η καλύτερη ανθρωπιστική παρέμβαση τα έτη 2013-2016». Στη συνέργια για συμμετοχή στην ετοιμασία γευμάτων, εντός 24 ωρών από μια καταστροφή, για τους πληγέντες. Στη συμμετοχή της Λέσχης στην έκθεση τουρισμού στη Σόφια, στην Detrop, σε φεστιβάλ γευσιγνωσίας στο Βιετνάμ (με προϊόντα Χαλκιδικής), την επίσκεψη στην Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα, την παρέμβαση στο Γαλαξίδι, το γεύμα που ετοιμάστηκε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στην παραλία Θεσσαλονίκης, την εκδήλωση στο Θρυλόριο Κομοτηνής με ποντιακή γαστρονομία, το φεστιβάλ γεύσεων και πολιτισμού στον Πολύγυρο Χαλκιδικής το καλοκαίρι, τη διοργάνωση Παγκόσμιας Ημέρας Αρχιμαγείρων στην Αριδαία, την εκδήλωση γαστρονομίας στη Σαουδική Αραβία, την ανάδειξη της Μακεδονικής Κουζίνας στη Philoxenia. Επίσης, προανήγγειλε ότι στους διαγωνισμούς που θα γίνουν στα πλαίσια της φετινής Detrop θα περιλαμβάνονται υλικά από την Μακεδονική Κουζίνα.
Στη διάρκεια του Συμποσίου η Λέσχη τίμησε τον γνωστό πλανόδιο πωλητή βιβλίων μαγειρικής Χάρη Τσιάπο, ο οποίος διάδωσε τη γνώση σε όλα τα μέλη και τους σεφ. Ακολούθησε η κοπή της πίτας, όπου ο τυχερός που βρήκε το φλουρί στα πιτάκια που μοιράστηκαν, κέρδισε μία 5ήμερη διαμονή με ημιδιατροφή, προσφορά του ξενοδοχείου Philoxenia Bungalows. Σημειώνεται ότι παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν το μέλος της Λέσχης Μανώλης Στράτος.
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα το ξενοδοχείο Grand Hotel Palace για την άριστη διοργάνωση καθώς και τον Executive Chef του ξενοδοχείου κ. Βασίλη Τζόντζο, ο οποίος επιμελήθηκε το μενού της εκδήλωσης και έδωσε την ευκαιρία στους καλεσμένους να δοκιμάσουν πιάτα μοναδικής γεύσης. Επιπρόσθετα, ευχαριστούμε τα οινοποιεία Μυλοπόταμος και Γκατζάρας για την χορήγηση των εξαιρετικών κρασιών που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς και την εταιρεία First Class, η οποία χορήγησε τα βασιλοπιτάκια για την κοπή της πίτας. Τέλος, η Λέσχη Αρχιμαγείρων ευχαριστεί θερμά τους συνεργάτες της: Colorato, Artion, Αρχοντικό Ταρσούνα, Καλαματιανός Seafood Restaurant, Anthemus Sea Beach Hotel & Spa, ΕΓΕΜ Α.Ε., Κολυμβητήριο Apollo Keep Swimming, Malliaris Professional, Sophia's House, Ayo Professional Clothing, Εστιατόριο Smoked Barbecue, Ιταλικό εστιατόριο High School Pizza Bar, Οινοποιείο Μυλοπόταμος, Κική Εμμανουηλίδου, Λάζαρο Ράπτη, Τάσο Ανδρεάδη και Γκιούλη Μαριάνθη.
- 1) Έρευνα: Η Αθήνα στις 5 κορυφαίες Ευρωπαϊκές πόλεις για γαστρονομικό τουρισμό
- 2) Εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας στην Αθήνα- Με τη συμμετοχή έξι βραβευμένων Σεφ από τη Γαλλία
- 3) Taste Atlas: Tουρκικά επιδόρπια εντάχθηκαν στα 100 κορυφαία του κόσμου
- 4) Αποτέλεσμα μάρκετινγκ η ιταλική παραδοσιακή κουζίνα;
20/04 12:08
traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!
20/04 11:58
ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας
20/04 11:54
Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης
20/04 11:52
Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα
19/04 17:25
Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς
19/04 16:42
«MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες
19/04 16:09
ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων
19/04 16:04
19/04 15:51
Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024
19/04 15:28
19/04 14:45
Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό στοχεύοντας στη βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών
19/04 13:03
ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες
19/04 12:58
X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό
19/04 12:21
Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος
19/04 11:43
Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos
19/04 11:34
Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων
19/04 11:30
19/04 11:19
19/04 10:56
19/04 10:21
19/04 07:14
Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης
19/04 07:10
Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα
19/04 07:09
19/04 07:07
Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης
19/04 07:04
18/04 16:45
18/04 15:55
Χρ. Σταϊκούρας: Ενθαρρύνουμε τη μετάβαση σε ένα ‘‘πράσινο’’ μοντέλο αεροπορικών μεταφορών
18/04 15:13
Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας
18/04 15:09
Η Costa Navarino συμμετέχει στους εορτασμούς της Ολυμπιακής χρονιάς
18/04 15:03
Η ΕΞΑΑΑ προσχωρεί στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»
18/04 14:22
Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ξεκινά ταξίδια σε νέους προορισμούς
18/04 13:53
Olimar Reisen | Το Πήλιο νέος προορισμός στην Ελλάδα το 2024
18/04 13:05
18/04 12:33
Το σχέδιο ανάπτυξης της Marriott στην Ευρώπη: 100 νέα ξενοδοχεία μέχρι το 2026
18/04 12:19
SKY express: Αύξηση 15% της επιβατικής κίνησης το α' τρίμηνο του 2024
18/04 12:17
Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων για τη νέα απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα
18/04 12:03
Handelsblatt | Η Ελλάδα ως πόλος έλξης για ξένους συνταξιούχους
18/04 11:57
18/04 11:45
Lufthansa | Ακύρωση των πτήσεων προς Τεχεράνη και Βηρυτό μέχρι τις 30 Απριλίου
18/04 11:29
Δήμος Αθηναίων | Συνεργασία με την Κίνα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ
18/04 11:22
18/04 11:18
Travel + Leisure: 3 Ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα νέα στον κόσμο για το 2024
18/04 11:17
18/04 11:06
Apollo Hills | Οικιστική ανάπτυξη 200 εκατ. ευρώ στη Βούλα από τις Henderson Park και Hines
18/04 10:30
18/04 10:25
Το Βρετανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί για διακρίσεις στους ταξιδιώτες LGBTQ+ στην Ελλάδα
18/04 10:12
SAS & Aegean: Συνεργασία κοινού κωδικού για συνδέσεις της Αθήνας με Σκανδιναβικές χώρες
17/04 19:57
17/04 19:16
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη "Our Ocean Conference"
17/04 16:48
Η Αθήνα δεν αντέχει άλλο τσιμέντο | Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος
17/04 16:33
Συναγερμός από τη Europa Nostra για τις Κυκλάδες: Απειλούνται από τον τουρισμό
17/04 15:28
17/04 14:36
17/04 14:22
17/04 13:35
Η Αρχαία Ολυμπία άναψε τη φλόγα της Ειρήνης και της Εκεχειρίας
17/04 13:20
Γερμανικό ενδιαφέρον για την Κρήτη και τα εκλεκτά προϊόντα της
17/04 11:52
Τουρισμός | ForwardKeys: Προς ολική ανάκαμψη τα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων - Ευρώπη θέλει το 27%
17/04 11:43
Συνεργασία ΕΟΤ - Αμερικανικού Κολλεγίου για την ανάδειξη της ιστορίας του ελληνικού τουρισμού
17/04 11:35
Η EasyJet ακύρωσε τις πτήσεις προς Τελ Αβίβ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου
17/04 11:19
airBaltic: Η Κέρκυρα κορυφαίος προορισμός από τη Ρίγα αυτό το καλοκαίρι
17/04 11:18
17/04 10:42
Anandes Hotel: Νέο πολυτελές μπουτίκ ξενοδοχείο στη Μύκονο – Ανοίγει τον Ιούνιο
17/04 10:40
Χωρίς τουρίστες και αυτό το καλοκαίρι η Νήσος Χρυσή (Γαϊδουρονήσι) στην Κρήτη
17/04 10:22
17/04 09:49
Wyndham Hotels | Σημαντική ανάπτυξη το 2023 - Η παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο
16/04 19:56
Ομοσπονδία Καταλυμάτων "ΚΥΚΛΟΣ" | Tι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό κατάταξης
16/04 16:00
16/04 15:41
Υπεγράφη η Ολυμπιακή Εκεχειρία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας
16/04 13:00
16/04 12:41
Μελέτη για τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Ευρώπη
16/04 11:42
16/04 11:39
Αερομεταφορές: 19 νέες συνδέσεις με Ελλάδα από το Ην. Βασίλειο το καλοκαίρι του 2024
16/04 11:22
Οι Βρετανοί τουρίστες μένουν περισσότερο και ξοδεύουν περισσότερα στην Ισπανία
16/04 10:49
Οι «Ανθισμένες Κερασιές» της Πιερίας πρόσφεραν μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες
16/04 10:41
16/04 10:30
Workshop για την προβολή ελληνικών τουριστικών περιοχών στη Σερβία
16/04 06:00
15/04 19:50
Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για τη φορολογική μεταχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων
15/04 19:44
15/04 17:25
H ΕΤΑΔ θα εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο φορέα Real Estate - 6.000 ακίνητα σε αποτίμηση
15/04 14:59
Planet Holidays: Διακοπές στην Ελλάδα όλο το χρόνο – «Στηρίζουμε το όραμα Μητσοτάκη»
15/04 14:27
15/04 13:34
Ελληνικής καταγωγής ο νέος Γενικός Διευθυντής του 1 Hotel Toronto
15/04 13:03
15/04 12:45
Ποιες αεροπορικές εταιρίες ακύρωσαν πτήσεις λόγω της έντασης στη Μ. Ανατολή
15/04 11:37
«Ο υπερτουρισμός είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον βιώσιμο τουρισμό»
15/04 11:21
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο
15/04 11:13
TUI: Παλαιά πόλη της Ρόδου και Ακρόπολη στα πιο δημοφιλή μνημεία για το 2024
15/04 10:47
Βρετανικός τουρισμός: Το 54% των οικογενειών σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές παρά την ακρίβεια
15/04 09:34
14/04 13:10
meteo | Ξεπέρασε τους 31 °C η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα το Σάββατο
14/04 12:57
Είναι η Ελλάδα σε βιώσιμο αναπτυξιακό δρόμο; - Ο τουρισμός το συγκριτικό πλεονέκτημα
14/04 12:46
14/04 12:38
Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας | Ο Γ. Πατούλης πρόεδρος για τρίτη θητεία
13/04 21:34
Υπ. Εξωτερικών | Σύσταση για την αποφυγή ταξιδιών σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη, Λίβανο και Ιράν
13/04 20:55
Ποιες αλλαγές φέρνουν για την ελληνική οικονομία οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ
13/04 14:09
Δημοσιογραφική αποστολή στην Κρήτη από τη Γερμανία και την Ελβετία
13/04 13:34
Πώς θα βελτιωθεί η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
13/04 12:53
Φόρουμ Δελφών | To Ιράν θα απαντήσει στρατιωτικά στο Ισραήλ αλλά δεν θα ρισκάρει ανοιχτή σύγκρουση
13/04 12:39
Ελληνικός τουρισμός | Πρέπει να υπολογίζονται οι δείκτες βιωσιμότητας στις αποφάσεις μας
Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς
ΕΣΠΑ: 6.669 αιτήσεις για ίδρυση νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων
ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες
Ελληνικός τουρισμός: +24,5% οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο του 2024
Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος
«MyCoast»: Νέα ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες
X. Design Week × Marketing Greece: Ένα τριήμερο event από και για τον τουρισμό
Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό στοχεύοντας στη βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών
traveloffpath.com | H Aθήνα δεν αντέχει τον υπερτουρισμό - Αυτός είναι ο εναλλακτικός προορισμός!
Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos
ΕΟΤ: Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του FTI Touristik σε 5 πόλεις της Γερμανίας
Ταξίδι εξοικείωσης για προβολή των Χανίων και της γαστρονομίας της Κρήτης
Ατομικό και Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού στη Λάρισα
Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων
Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης
( 0 )