Mount Athos Area KOUZINA 2016: Έμφαση στην κυπριακή κουζίνα

Α Decrease font Enlarge font
Mount Athos Area KOUZINA 2016: Έμφαση στην κυπριακή κουζίνα

Στην ανάδειξη της κυπριακής κουζίνας ως μέρους της μεσογειακής διατροφής εστιάζει το Mount Athos Area KOUZINA 2016, οι δραστηριότητες του οποίου συνιστούν πλέον τη μεγαλύτερη σε διάρκεια γαστρονομική διοργάνωση της μεσογειακής λεκάνης.

Όπως κάθε χρόνο – από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου – η καρδιά της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης χτυπά στην προαθωνική χερσόνησο, η οποία υποδέχεται κοινό και επισκέπτες ως άρρηκτο σύνολο εκατοντάδων εθελοντών και δεκάδων συντελεστών.

Το Mount Athos Area KOUZINA 2016 βραβεύθηκε πριν από έναν περίπου μήνα από τα Tourism Awards 2016 με το GOLD βραβείο ποιότητας στην κατηγορία ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, αποτελώντας πρότυπο project και πυλώνα ανέλιξης του τοπικού αλλά και του εθνικού τουριστικού μας προϊόντος. Όπως κάθε χρόνο είναι χωρισμένο σε 5 εβδομαδιαίες θεματικές ενότητες:

-         Στην αρχαιοελληνική Κουζίνα,

-         Στη θαλασσινή Κουζίνα,

-         Στη μοναστηριακή Κουζίνα,

-         Στη μικρασιατική / ποντιακή Κουζίνα και

-         Στη μεσογειακή Κουζίνα, η οποία, όπως προαναφέρθηκε, είναι αφιερωμένη στην Κύπρο και στη γαστρονομική της κληρονομιά.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί φέτος, που συμπληρώνονται 2.400 χρόνια από τη γέννηση του Σταγειρίτη φιλόσοφου Αριστοτέλη, στο θεματικό τουριστικό πρόγραμμα με τίτλο «οι δρόμοι του Αριστοτελικού Μελιού», το οποίο κατά την πρώτη εβδομάδα της διοργάνωσης θα ακολουθήσουν εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων από τη Βρετανία. Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια του KOUZINA 2016 θα πραγματοποιηθούν 10 δημοσιογραφικές επισκέψεις με τη συμμετοχή 86 εκπροσώπων Τύπου από Κύπρο, Ιταλία, Τουρκία, Βρετανία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, Ελλάδα και Αμερική.

Για πρώτη φορά επίσης κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στοχευμένο wine trip, το οποίο θα εστιάζει την τοπική παραγωγή οίνου και τσίπουρου αλλά και στην παραγωγή αθωνικού οίνου, μια χρονιά κατά την οποία συμπληρώνονται 1.000 χρόνια ρωσικής παρουσίας στο Άγιον Όρος.

Οι δραστηριότητες της διοργάνωσης έχουν εμπλουτισθεί με νέες, ισχυροποιώντας έτσι τις επιτυχημένες εκδόσεις των προηγούμενων ετών και παρουσιάζοντας ένα ανανεωμένο και γεμάτο πρόγραμμα, το οποίο αποτυπώνει πλήρως τη γαστρονομική ιστορία και τα αμέτρητα τοπικά προϊόντα ολόκληρης της ανατολικής Χαλκιδικής.

·        28 τοπικοί παραγωγοί

·        13 τοπικοί σύλλογοι αλλά και

·        πάνω από 500 εθελοντές από ολόκληρη την προαθωνική χερσόνησο

αναμένεται να ενώσουν για μία ακόμη φορά τις δυνάμεις τους, ώστε να καταστήσουν εκ νέου την περιοχή σε κέντρο γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, η επικεφαλής chef της διοργάνωσης Ντίνα Νικολάου και οι διακεκριμένοι chef : Χρήστος Χριστοδούλου, Δημήτρης Τσανανάς, Loic Pasco, Γιώτα Πολυχρονίδου, Λευτέρης Αθανασόπουλος και Mark Vekermans προετοιμάζουν εξαιρετικές συνεργασίες με τοπικούς chef, ενώ ο bartender Γιώργος Μακρόπουλος θα παρουσιάσει το signature cocktail του φεστιβάλ, βασισμένο στην παραδοσιακή μουντοβίνα και στις ντόπιες βιολογικές μαρμελάδες. Επιπρόσθετα, η Ελένη Ψυχούλη, η Ιωάννα Σταμούλου και ο Βασίλης Γαλανός θα παρουσιάσουν συγκεκριμένες θεματικές εκδηλώσεις, οι οποίες αναβιώνουν γαστρονομικά έθιμα και αναδεικνύουν τη χρήση τοπικών προϊόντων στη μαγειρική.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στατιστικά στοιχεία, το γεγονός ήδη συγκεντρώνει το έντονο ενδιαφέρον του κοινού, σημειώνοντας πολλές διαδικτυακές κρατήσεις. Στην ίδια ενότητα οι γαστρονομικοί ταξιδευτές μπορούν να βρουν έτοιμα τουριστικά γαστρονομικά πακέτα, ώστε να συνδυάσουν καλοκαιρινές διακοπές και γαστρονομικές απολαύσεις σε έναν από τους πιο απόλυτους γαστρονομικούς προορισμούς της Μεσογείου.

  1. 22/10 19:34

    Οριστικό τέλος στη βίζα προς τις ΗΠΑ για τους Έλληνες

  2. 22/10 17:07

    ΕΟΤ: Fam trip για Εσθονούς τουρ οπερέιτορ στη Στερεά Ελλάδα

  3. 22/10 15:43

    Η κλιματική αλλαγή απειλεί μεσογειακά μνημεία- και στην Ελλάδα

  4. 22/10 15:36

    Το Aristi Mountain Resort διεκδικεί βραβείο στα World Travel Awards

  5. 22/10 15:22

    Πρωτοβουλία για Οργανισμό Διαχείρισης Προορισμού στην Κέρκυρα

  6. 22/10 14:58

    Η Περιφέρεια K. Μακεδονίας προβάλλει τον Όλυμπο στο κέντρο του Μονάχου

  7. 22/10 14:56

    Τουρισμός γονιμότητας για τους Κινέζους στην Ελλάδα

  8. 22/10 14:15

    Η Ελλάδα προωθεί τον χειμερινό τουρισμό στη WTM

  9. 22/10 14:13

    Μόνο οι ηγέτες με μετριοφροσύνη είναι αποδοτικοί σε μια εταιρεία

  10. 22/10 13:39

    Εστιατόρια ξενοδοχείου και γαστρονομία στο 100% Hotel Show 2018

  11. 22/10 13:28

    Προχωράει το Robinson Club στην Κρήτη

  12. 22/10 13:18

    Περιφέρεια Αττικής: Επαφές με ξένους τουρ οπερέιτορ και fam trip

  13. 22/10 13:09

    Νέο στέλεχος διοίκησης στα Robinson Club

  14. 22/10 12:41

    Δωρεάν είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία την 28η Οκτωβρίου

  15. 22/10 12:37

    ΤτΕ: Mικρή αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων τον Αύγουστο

  16. 22/10 12:18

    Ισπανοί bloggers στη Θεσσαλονίκη

  17. 22/10 12:17

    TUI Αυστρίας: Τριπλασιάζονται οι πτήσεις προς Τουρκία το 2019

  18. 22/10 11:57

    Ryanair: 1 εκατ. θέσεις από 10 ευρώ για τη χειμερινή σεζόν

  19. 22/10 11:56

    Ryanair: +6% η επιβατική κίνηση αλλά απώλειες στα κέρδη το 6μηνο

  20. 22/10 11:37

    NJV Athens Plaza: Ανακαινίσθηκαν οι αίθουσες εκδηλώσεων

  21. 22/10 11:33

    WTTC: Οι 10 πόλεις στον κόσμο με τη μεγαλύτερη συμβολή του Τουρισμού στο ΑΕΠ

  22. 22/10 01:43

    ΕΟΤ: Oικονομική συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

  23. 22/10 01:40

    Δωρεάν Wi-Fi σε 3.200 τουριστικά σημεία της χώρας

  24. 22/10 01:38

    Πρώτος προορισμός για τους Ρουμάνους τουρίστες η Ελλάδα

  25. 22/10 01:35

    Χορηγίες φιλοξενίας προς το Εθνικό Θέατρο από ξενοδοχεία

  26. 22/10 01:34

    Επιχορήγηση για δύο νέα ξενοδοχεία 4 αστέρων σε Μύκονο και Σαντορίνη

  27. 21/10 19:46

    Λεφτά υπάρχουν, η σύνεση λείπει...

  28. 21/10 17:48

    Διεθνής Συνάντηση του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη Ζάκυνθο

  29. 21/10 13:19

    ΑΑΔΕ: Οι κρίσιμες ημερομηνίες για όσους νοικιάζουν ακίνητα σε τουρίστες

  30. 21/10 12:35

    Εβδομάδα τουριστικής ενημέρωσης στους Παξούς

  31. 21/10 12:20

    O Εθνικός Κήπος στις τέσσερις εποχές του χρόνου

  32. 21/10 12:15

    Βραβεία στο Υπουργείο Τουρισμού από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδερφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας

  33. 21/10 12:13

    Η Κως στις τουριστικές εκθέσεις της Τουρκίας

  34. 21/10 12:11

    Δράσεις τουριστικής προβολής σε Βόλο, Ίο και Μονεμβασιά

  35. 21/10 12:07

    Ρωσική γαστρονομική εβδομάδα στην Ελλάδα

  36. 21/10 12:02

    Νέο 5άστερο ξενοδοχείο του ομίλου Κόκκαλη στο κέντρο της Αθήνας

  37. 20/10 11:09

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις περιμετρικά της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου

  38. 20/10 11:07

    Διεθνές συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ στην Αμοργό

  39. 19/10 15:14

    Στην Xenia ξανά το Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας από το ΞΕΕ

  40. 19/10 14:27

    Ryanair: Συμφωνία με την πορτογαλικη ένωση πιλότων

  41. 19/10 14:21

    Booking.com: Οι 8 κορυφαίες τάσεις στα ταξίδια το 2019

  42. 19/10 14:21

    Ε.Κουντουρά: Η Ελλάδα, η πιο ελκυστική ευκαιρία για επενδύσεις στη Μεσόγειο

  43. 19/10 13:22

    Ανακοινώθηκαν τα ξενοδοχειακά workshops του 100% Hotel Show 2018

  44. 19/10 12:44

    Περισσότερα ταξίδια στην Ευρώπη από μακρινές αγορές το φθινόπωρο- Η Βραζιλία "ψηφίζει" Ελλάδα

  45. 19/10 12:15

    Marketing Greece: Εκπαιδευτική ημερίδα στη Ρόδο για το ψηφιακό μάρκετινγκ στον τουρισμό

  46. 19/10 11:25

    Peace and Sport Regional Forum στη Ρόδο

  47. 19/10 11:23

    Ιταλικό ενδιαφέρον για τη θαλασσινή Θεσσαλονίκη και την K. Μακεδονία

  48. 19/10 11:06

    Εθνική Τράπεζα: Διαγωνισμός για την πώληση του Grand Hotel στη Ρόδο

  49. 19/10 11:03

    ΠΟΤ: Πρώτος διαγωνισμός για καινοτομίες στον γαστρονομικό τουρισμό

  50. 19/10 10:51

    Σημαντικές συμμετοχές στην 4η έκθεση της Ελλάδας στην Πολωνία

  51. 19/10 10:47

    Πολυώροφο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας γίνεται κατάλυμα βραχυχρόνιας μίσθωσης

  52. 19/10 10:45

    Το FVW Workshop στην Κρήτη

  53. 19/10 10:40

    NEW JOB: Θέση εργασίας στην City Contact

  54. 19/10 10:39

    ΟΑΕΔ: Προγράμματα κατάρτισης για τεχνίτες μαγειρικής τέχνης

  55. 19/10 10:34

    Το ηλεκτρονικό εμπόριο αυξάνει τις εξαγωγές της Ισπανίας

  56. 19/10 10:28

    Επιχορήγηση ξενοδοχειακών επενδύσεων σε Κω και Σαντορίνη

  57. 18/10 17:54

    Η Grace Hotels συγχωνεύεται με την Auberge Resorts Collection- νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα

  58. 18/10 17:48

    40 εκατ. ευρώ βάζει η Τράπεζα Πειραιώς στο fund της Thomas Cook

  59. 18/10 17:46

    Το Thessbrunch επιστρέφει ανανεωμένο με μια σειρά νέων events

  60. 18/10 17:40

    Aegean και Olympic Air: Ειδικοί ναύλοι για τους επιβάτες της Cobalt Air

  61. 18/10 15:56

    Προώθηση του ναυτικού και βιώσιμου Τουρισμού στην Ηλεία

  62. 18/10 14:43

    Ταξιδιωτικοί πράκτορες Κύπρου: Συμβουλές προς τους επιβάτες της Cobalt

  63. 18/10 14:14

    Wizz Air UK: Χαμηλοί ναύλοι για τους επιβάτες της Cobalt

  64. 18/10 13:50

    Τα οικογενειακά ταξίδια θα αυξηθούν 25% μέχρι το 2022

  65. 18/10 13:38

    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Από το όραμα στην πραγματικότητα

  66. 18/10 12:48

    Οι δράσεις τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής το φθινόπωρο

  67. 18/10 12:46

    Συνέδριο για το θαλάσσιο τουρισμό στην Καλαμάτα

  68. 18/10 12:36

    Νέες συνδέσεις των Ιονίων με Βρετανία και Γερμανία το 2019

  69. 18/10 12:23

    Αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν την Πάρο

  70. 18/10 12:15

    Δωρεάν εισιτήρια σε 18χρονους για την ανακάλυψη της Ευρώπης

  71. 18/10 12:10

    Εντυπωσιάσθηκαν από τη Ρόδο Γάλλοι δημοσιογράφοι

  72. 18/10 11:55

    Συμφωνία Radisson - Ctrip για περισσότερους Κινέζους τουρίστες και στην Ευρώπη

  73. 18/10 11:46

    Press trip του ΕΟΤ στη Ρόδο για Ούγγρους δημοσιογράφους

  74. 18/10 11:36

    Τα τουριστικά γραφεία Κρήτης βράβευσαν τους καλύτερους πρεσβευτές του τουρισμού

  75. 18/10 11:35

    Πώς το Brexit επηρεάζει τα αεροπορικά ταξίδια

  76. 18/10 11:21

    Ryanair: Νέα σύνδεση Κεφαλονιά - Βερολίνο το 2019

  77. 18/10 11:13

    Κατέρρευσε ο κυπριακός αερομεταφορέας Cobalt

  78. 18/10 11:01

    ΕΟΤ: Το βίντεο Greece 365-Day Destination διεκδικεί το διεθνές βραβείο κοινού CIFFT 2018

  79. 18/10 10:36

    Ποδηλατικό φεστιβάλ στην Αστυπάλαια

  80. 18/10 10:31

    Δήμος Αντιπάρου: Εξαίρεση παραλιών από την απλή χρήση

  81. 18/10 10:27

    Η μαρίνα της Κω στο Παγκόσμιο Συνέδριο Μαρινών ICOMIA

  82. 18/10 10:25

    Στην Κρήτη το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ξεναγών

  83. 18/10 10:23

    ΕΟΤ: Oικονομική συμμετοχή στο 5ο Πολωνο-ελληνικό πολιτιστικό Φεστιβάλ

  84. 18/10 10:22

    Έργα 55 εκατ. μέσω ΕΣΠΑ για επενδύσεις στη Σαντορίνη

  85. 17/10 22:53

    Τελικά ποια είναι η «νέα εποχή» του τουρισμού;

  86. 17/10 18:00

    Συνέδριο ΣΕΤΕ: Από την προβολή στη διαχείριση των προορισμών και από την αναλογική εποχή στο ψηφιακό μέλλον

  87. 17/10 16:25

    Emirates: «Open Day» στην Αθήνα για θέσεις στο Πλήρωμα Θαλάμου

  88. 17/10 16:19

    7 σημεία με τα οποία μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάταξη της ιστοσελίδας μας εναρμονιζόμενοι με το EAT update της Google

  89. 17/10 15:57

    ΥΠΠΟΑ: Ναι σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

  90. 17/10 15:44

    Δύο νέα ξενοδοχεία της Wyndham σε Κρήτη και Κύπρο- Θα συνεχίσει ανοδικά η Αθήνα

  91. 17/10 15:18

    Fam trip στην Αθήνα για MICE Πολωνούς τουριστικούς πράκτορες

  92. 17/10 14:53

    Thomas Cook: Προσλήψεις προσωπικού σε προορισμούς- Θέσεις και στην Κρήτη

  93. 17/10 14:39

    Σταθερά ανοδική πορεία της Ιταλικής αγοράς στην Χαλκιδική

  94. 17/10 14:32

    Κυπριακός τουρισμός: Ρεκόρ αφίξεων και τον Σεπτέμβριο

  95. 17/10 14:15

    "Απαίσια" μεταχείριση της Ryanair καταγγέλει πλήρωμα πτήσης που διανυκτέρευσε στο πάτωμα

  96. 17/10 13:57

    WTM: Masterclass για τον γκέι τουρισμό- 211 δισ.δολ. ο παγκόσμιος τζίρος

  97. 17/10 13:25

    TUI: Νέες συνδέσεις με Λάρνακα από τη Γερμανία το 2019

  98. 17/10 12:54

    Expedia: Λιγότερες ημέρες άδειας αξιοποιούν για διακοπές οι εργαζόμενοι το 2018

  99. 17/10 12:40

    Αύξηση των επιβατών στις πτήσεις από την Ιταλία για Σκιάθο

  100. 17/10 12:27

    Κρουαζιέρα: Οι επιβάτες αναζητούν υπηρεσίες πολυτελείας